Kusturica - Da nije Sputnjika... (FOTO)

Izvor: Mondo, 11.Feb.2016, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kusturica - Da nije Sputnjika... (FOTO)

Ruski portal i radio Sputnjik proslavio je večeras u Srbiji prvu godinu uspešnog rada u prisustvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i reditelj Emir Kusturica.

Kusturica je čestitao rođendan Sputnjiku i "njegovoj porodici", poručivši da je divno imati mogućnost da se porede informacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

On je rekao da je posle pada Berlinskog zida zavladao teror informacija što je Srbija najbolje osetila na svojoj koži tokom 90-ih godina prošlog veka, s obzirom da je tada plasirana slika koja ne pripada našem narodu.

Kusturica je rekao da je na primer jedna engleska televizija kada su u Žepi muslimanske oružane snage izvršile pokolj nad Srbima objavila da su to uradili Miloševićevi bojovnici i da je kao muslimane prikazala Srbe i njihove ožalošćene majke.

Čuveni reditelj je, takođe, rekao da je jedna francuska televizija pre nekoliko dana kada su ruski avioni u saradnji sa sirijskim snagama napali konvoj nafte kojom je Islamska država trgovala preko Turske pustila snimak sa objašnjenjem da su to uradili američki lovci.

On je istakao da nije bilo Sputnjika ne bi se saznalo da su to u stvari bili ruski avioni.

Svečanosti su prisustvovali i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ministar za rad zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i druge poznate ličnosti iz javnog života.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sputnjik proslavio prvu godinu rada u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2016, 00:16

Ruski portal i radio Sputnjik proslavio je večeras prvu godinu uspešnog rada u Srbiji, u prisustvu predsednika Srbije Tomislava Nikolića...Svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovao je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i reditelj Emir Kusturica...Kusturica je čestitao rođendan Sputnjiku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.