Kolegijum RTS-a odbacio pretnje Tomislava Nikolića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolegijum RTS-a odbacio pretnje Tomislava Nikolića

BEOGRAD - Kolegijum Radiotelevizije Srbije (RTS) kritikovao je danas zamenika predsednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića zbog "pretnji da će zapaliti" RTS i pozvati pristalice da ne plaćaju pretplatu za javni servis.

"Ovo rukovodstvo neće pristati na eventualne zahteve vlasti ili opozicije da se izborene medijske slobode ponište i RTS-u vrati status državnog medija ili da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se RTS pretvori u polugu za rušenje legalno izabrane vlasti", navedeno je u saopštenju Kolegijuma RTS-a.

Dodaje se da Nikolić tim pretnjama nije u sukobu sa RTS-om, već sa "milionima gledalaca koji svojim brojem potvrđuju da je RTS medij koji najviše gledaju i kome najviše veruju".

"Ako je broj glasača bilo koje stranke odraz veličine te stranke unutar nekog društva, onda bi taj princip morao da važi i za medije. Medijski javni servis, vlasništvo je građana Srbije i ne pripada nijednoj partiji, ne pripada ni vlasti, ni opoziciji", navedeno je u saopštenju.

Kolegijum RTS-a istakao je da su nasilni ulični nemiri, prebijanje novinara, najave paljenja nacionalne televizije i pozivi na nepoštovanje zakona "deo arsenala politike koja odbija da izvuče pouke iz srpske prošlosti".

Nikolić je u utorak rekao da će zaustaviti rad RTS-a. Na pitanje kako, odgovorio je: "Videli ste šta je bilo sa Bastiljom", aludirajući na 5. oktobar 2000, kada je zapaljena zgrada RTS.

Na današnjoj konferenciji za novinare NIkolić je istakao da radikali neće paliti televiziju i skupštinu, jer će im trebati kada dođu na vlast. On je ponovio da neće plaćati pretplatu, jer je RTS javni servis Borisa Tadića i Demokratske stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS odbacio pretnje Tomislava Nikolića

Izvor: Kurir, 25.Jul.2008, 01:37

BEOGRAD, 24. jula (Tanjug) - Kolegijum Radio-televizije Srbije odbacio je danas pretnje zamenika lidera Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića i naglasilo da rukovodstvo RTS-a neće pristati na eventualne zahteve vlasti ili opozicije da se izborene medijske slobode ponište i RTS vrati u status...

Nastavak na Kurir...

Novinari (opet) na meti

Izvor: EMportal, 25.Jul.2008

B92 najoštrije osudio prebijanje snimatelja te kuće, RTS kritikovao Tomislava Nikolića zbog pretnji da će zapaliti RTS i pozvati pristalice da ne plaćaju pretplatu za javni servis.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.