Ko su podstanari u DIPOS-ovim vilama

Izvor: Politika, 12.Avg.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su podstanari u DIPOS-ovim vilama

Da li je predsednik Tomislav Nikolić, vraćajući poslanicima na popravni Zakon o posebnim uslovima prodaje državnih nepokretnosti, imao na umu spisak DIPOS-ovih „podstanara”, pitanje je na koje javnost već nedelju dana čeka odgovor.

Prema saznanjima „Politike”, advokatska kancelarija „Veselinović” takođe se nalazi u jednoj od nekretnina koje su na DIPOS-ovom spisku. Kako se navodi na sajtu ove kancelarije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << njihove poslovne prostorije su u Ulici Sime Lozanića broj 11 na Dedinju, gde se nekada nalazio hrvatski konzulat. Vlasnica ove kancelarije je Nevena Veselinović, supruga Gorana Veselinovića, visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS). Ipak, u Katastru ona se ne vodi kao zakupac ove nekretnine, već je to Ministarstvo odbrane na čijem je čelu Bratislav Gašić. Kako se navodi na sajtu advokatske kancelarije „Veselinović” njihovi klijenti su Banka Inteza, „Pro tim”, „Frikom” i  „Voda Vrnjci”. Zastupaju i kompaniju „Invej”, u vlasništvu Predraga Rankovića Peconija i „Merkator”, čiji je gazda hrvatski biznismen Ivica Todorić. Na spisku njihovih klijenata je i kompanija Energotehnika Južna Bačka, koja je dobila posao ispumpavanja na Tamnavi. Nije poznato koliko iznosi mesečna kirija koju ova advokatska kancelarija plaća državi.

Pišu: Jelena Popadić i Anica Telesković

OPŠIRNIJE U ŠTAMPANOM I DIGITALNOM IZDANJU „POLITIKE”
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.