Kiselo vršačko grožđe

Izvor: RTS, 03.Dec.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiselo vršačko grožđe

"Vršački vinogradi" predmet su polemike predsednika Tomislava Nikolića i bivšeg ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića. Nikolić pita ko je omogućio da se u istom danu tri puta snizi cena, i poručuje da bi Dinkić za stanje u ekonomiji trebalo da odgovara. Dinkić poručuje predsedniku da je on zaustavio prodaju jer bi bila štetna po državu.

Nastavljaju se međusobne optužbe predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << države Tomislava Nikolića i bivšeg ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića - o tome ko je kriv za postupak prodaje "Vršačkih vinograda".

Nikolić je pitao ko je omogućio da se u istom danu tri puta snizi cena, i poručio da bi Dinkić za stanje u ekonomiji trebalo da odgovara. Dinkić poručuje predsedniku da je on zaustavio prodaju jer bi bila štetna po državu.

Kome je vršačko grožđe kiselo? Predsednik tvrdi da je u pozadini svih dešavanja o "Vršačkim vinogradima" želja da se omete njegov put u Kinu. Mlađan Dinkić odbacuje te tvrdnje. Nikolić pita Dinkića da li bi zaustavio potpisivanje i da je reč o nekom zapadnom partneru.

"Pitajte gospodina Dinkića, ako se već usuđuje da govori loše o predsedniku Republike, ko je stvorio problem, ko je izmislio uredbu da u toku dana možete da obavite tri licitacije i za trećinu početne cene istog dana prodate kineskom partneru, ko je to prodao kineskom partneru, ko je dao sve elemente za ugovor", upitao je predsednik Nikolić.

Mlađan Dinkić je preporučio predsedniku da se ne meša, kako kaže, "u stvari koje ne zna".

"Uredba je doneta ne zbog 'Vršačkih vinograda' nego zbog svih 170 preduzeća bivših društevnih u restrukturiranju, da omogućimo da bilo ko zainteresovan može da ih kupi", naveo je Dinkić.

Postavlja se pitanje da li je bilo spoljnog uticaja na prodaju "Vršačkih vinograda". Dinkić i Nikolić ponavljaju međusobne optužbe.

Dinkić kaže da je smatrao da ugovor treba da se poboljša.  

"Dakle, to što se tiče agencije i svega što se u ekonomiji dešavalo, mislim da Mlađan Dinkić treba da odgovori pred nekim drugim organima, neka se okane toga da pokušava da dohvati predsednika Republike, narod je izabrao čoveka koji je viši od njega", rekao je Nikolić.

Tačku na sudbinu "Vršačkih vinograda" trebalo bi da stavi ministar privrede Saša Radulović, jer su poslednje odluke Mlađana Dinkića bile donete u tehničkom mandatu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.