Kineski predsednik najavio skoru posetu Srbiji i proširenje saradnje

Izvor: Blic, 29.Dec.2015, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski predsednik najavio skoru posetu Srbiji i proširenje saradnje

Predsednik Kine Si Đinping uputio je pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kom je izrazio zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje dve zemlje i prihvatio poziv da uskoro poseti Srbiju, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

U pismu koje je Nikoliću danas uručio ambasador Kine u Beogradu Li Mančang, kineski predsednik ujedno je poslao i novogodišnju čestitku.

Ambasador Li je istakao da će se u toku sledeće godine realizovati projekat izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Industrijskog parka, koji će napraviti kineske kompanije i koji će privući veliki broj kineskih investitora.

On je rekao i da je Kina spremna da proširi saradnju sa Srbijom i na oblasti koje do sada nisu bile obuhvaćene nijednim bilateralnim sporazumom.

Nikolić je rekao da je "Srbiji izuzetno dragocena podrška koju joj pruža prijateljska Kina" i ocenio da u bilateralnim odnosima ima još mnogo prostora za unapređenje saradnje, pre svega na planu ekonomije.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Si Đinping dolazi u posetu Srbiji

Izvor: Kurir, 30.Dec.2015, 03:18

Pismo i čestitku Nikoliću uručio je ambasador Kine u Beogradu Li Mančang...BEOGRAD - Predsednik Kine Si Ðinping čestitao je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću Novu godinu i u pismu u kom izražava zadovoljstvo zbog unapređenja saradnje dve zemlje...Takođe, on je prihvatio poziv i da uskoro...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.