Kabinet predsednika kritikuje Blic

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinet predsednika kritikuje "Blic"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ugovorom o poklonu dobio je od svojih sinova dva hektara zemlje, a kampanja koju već gotovo dve godine vodi list "Blic" protiv predsednika Srbije očigledno se nastavlja, navodi se u odgovoru tom listu koji je Pres-služba predsednika odlučila da prosledi svim medijima.

Oni navode da je danas taj list uputio pitanje Službi za saradnju sa medijima predsednika Republike, a koje glasi: ko je predsedniku Srbije poklonio više od dva hektara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zemljišta u Bajčetini?

"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ugovorom o poklonu dobio je dva hektara zemljišta od svojih sinova, što je uredno prijavljeno Agenciji za borbu protiv korupcije. Da bi predupredili naslove tipa 'O'kle lova?' ili 'Ima se - može se', predlažemo novinarima Blica da se raspitaju koliko u Bajčetini košta zemljište", navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Navodi se i da, kako kampanja tog lista traje pune dve godine, i "ma koliko se mi trudili da vam izađemo u sustret odgovarajući na sva vaša pitanja, zvanične informacije ostaju u drugom planu, a vi plasirate izmišljotine sa ciljem da se omalovaži i diskredituje predsednik države".

"Vaši pokušaji manipulacije kroz te iste izmišljotine vređaju inteligenciju građana Srbije", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da niko tom listu ne spori pravo da vodi uređivačku politiku kakvu želi i da piše o čemu god želi, da je to ono za šta se, između ostalog, i predsednik Nikolić zalagao.

"Zalagao se i da nikada više ne bude pritisaka na medije, kao što ih je bilo do 2012. godine, što je na sopstvenoj koži on najbolje osetio. Iako će dežurni dušebrižnici verovatno reći da je ovo baš to - pritisak na medije, to uopšte nije namera ovog saopštenja", poručuje se.

Namera saopštenja je, dodaje se, da se građanima još jednom ukaže na ono što već i sami znaju - "da u našoj zemlji postoji sloboda medija, koja sa sobom nosi i medije koji pišu tendenciozno i ne libe se da, iz niskih pobuda, iznose i brutalne neistine".

Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, ali i građani Srbije, ističe se, očekuju od svih medija da budu konstruktivan kritičar vlasti, pa tako i predsednika Srbije.

"Da budu korektivni faktor našeg rada. Da iznose činjenice i konkretne predloge. Sve ono što je dnevni list Blic očigledno zaboravio", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se podseća i da je Blic u toku kampanje 2012. godine otvoreno bio na strani drugog kandidata, kao i da taj list nakon dve godine nije našao za shodno da "Tomislava Nikolića oslovljavaju adekvatno, kako to dolikuje predsedniku jedne države, već ga u svojim naslovima oslovljavaju sa 'Toma'".

"Građani Srbije su, tokom prethodne dve godine, mogli da čitaju brojne neistine koje je ovaj dnevni list plasirao, iako je bio obavešten o njihovoj netačnosti. Građani su tako čitali, na primer, o imaginarnom diplomatskom pasošu predsednikove tašte, ali su zato malo mogli da pročitaju o diplomatskim aktivnostima šefa države, zahvaljujući kojima je umnogome popravljen imidž Srbije u svetu", ističe se u saopštenju.

Građani su, kako podsećaju, takođe mogli da nađu i podatke o tome da li su se na proslavi povodom otkrivanja spomenika Nikoli Tesli u Sjedinjenim Američkim Državama jeli ćevapi ili ne, ali nisu mogli da saznaju koliko taj spomenik znači našoj emigraciji u toj zemlji, koja je njegovu izradu i postavljanje i finansirala.

"Što je još gore, redakcija dnevnog lista Blic u nekoliko navrata grubo je povredila bezbednost predsednika naše države, otkrivajući registarski broj vozila koje on koristi, ali i vreme kada dolazi u zgradu na Andrićevom vencu. Svako ko ima bar malo bezbednosne kulture, a pravi novinari bi to morali da imaju, shvata da se tako nešto jednostavno ne radi", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dva hektara zemlje Nikoliću poklonili sinovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ugovorom o poklonu dobio je od svojih sinova dva hektara zemlje, a kampanja koju već gotovo dve godine vodi list Blic protiv predsednika Srbije očigledno se nastavlja, navodi se u odgovoru tom listu koji je pres služba predsednika odlučila da prosledi svim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.