KETRIN EŠTON NIKOLIĆU: Zbog vaše hrabrosti i državništva Balkan je danas bolje mesto!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Okt.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KETRIN EŠTON NIKOLIĆU: Zbog vaše hrabrosti i državništva Balkan je danas bolje mesto!

- Duboko verujem da je zahvaljujući vašoj političkoj hrabrosti i vašem državništvu region Balkana danas bolje mesto. EU će ostati Vaš blizak partner u ovom i u drugim poduhvatima - rekla je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost , obraćajući se predsedniku Srbije

Odlazeća visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton poručila je danas, u pismu predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Srbije Tomislavu Nikoliću, da je zahvaljujući njegovoj političkoj hrabrosti i državništvu region Balkana danas bolje mesto.

U pismu, koje je Nikolić dobio od baronese Ešton, navodi se da njen mandat ističe i da ona visoko ceni veliku i značajnu saradnju sa predsednikom Srbije, koja je godinama ostvarivana, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Foto: Tanjug / Ilustracija

- Osvrnuvši se na proteklih pet godina, posebno sam ponosna na ono što smo zajedno postigli u kontekstu Dijaloga uz posredstvo EU. Sećam se naših razgovora u Njujorku septembra 2012. godine, kada ste izrazili svoju uverenost u politički dijalog na najvišem nivou, u kome bih ja posredovala i kada ste bili sigurni da je to najbolja šansa za postizanje napretka u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Bili ste u pravu – istakla je visoka predstavnica.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Eštonova je dodala: “Duboko verujem da je zahvaljujući vašoj političkoj hrabrosti i vašem državništvu region Balkana danas bolje mesto. EU će ostati Vaš blizak partner u ovom i u drugim poduhvatima“.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.