Josipović: Nikolić izjavama vraća u politiku 90-ih

Izvor: S media, 25.Maj.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Nikolić izjavama vraća u politiku 90-ih

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da novi srpski predsednik Tomislav Nikolić "tek mora da nas uveri da ne nastavlja politiku 90-ih".

Josipović je to rekao komentarišući izjavu Nikolića datu za Frankfurter algemajne cajtung da je "Vukovar bio srpski grad i da Hrvati nemaju za šta da se vraćaju tamo".

Hrvatski predsednik je podsetio da je "Vukovar, kao i svaki hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << grad, otvoren za život Hrvatima, Srbima, Mađarima i svim drugim građanima bez obzira na njihovu nacionalnost".

Nikolić: Vladu verovatno prave DS i SPS

"Nikolićeva izjava nije u duhu politike pomirenja i vraća nas u politiku 90-ih", rekao je Josipović za Večernji list i dodao da se Hrvatska tada suprotstavila toj politici i da će znati da se suprotstavi i njenim reminiscencijama "Ako je ta izjava povratak ideja iz 90-ih, tih ideja neće biti."

Hrvatska će i dalje voditi politiku nacionalne ravnopravnosti i miroljubivu politiku

prema susedima. Saradnju sa Srbijom još moramo razvijati a o Nikolićevoj politici zavisi hoće li prihvatiti našu ruku. No, nadam se da će Nikolić revidirati svoje stavove", rekao je Josipović.

(Tanjug)

FOTO:AP/Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.