Izvor: S media, 10.Dec.2012, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić i Nikolić: Nema kompromisa!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić razgovarali su danas o javnoj raspravi zakazanoj za 10. april 2013. godine u Generalnoj skupštini UN o ulozi medjunarodnih ad hok krivičnih tribunala.

Nikolić i Jeremić su se složili da bez obzira na pritiske, neće biti kompromisa u traženju pravde za nevine žrtve i da je proces pomirenja odlukama Haškog tribunala praktično zamrznut >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sve do pravičnog epiloga, navodi se u saopštenju pres službe predsednika Srbije.

Oni su razgovarali o pravdi i pomirenju gradjana koji žive na ovim prostorima, unapredjenju odnosa Srbije sa zemljama regiona i sveta, kao i razgovori na najvišem nivou na temu investicija u našu zemlju.

Nikolić je Jeremiću preneo stav o presudi Haškog tribunala osumnjičenima za zločin počinjen u operacijama Bljesak i Oluja koja je praktično negirala da je proterano 200.000 Srba i stradalo 2000 nevinih žena, starih i dece.

"Taj zločin ne može proći nekažnjeno", istakao je Nikolić i dodao da pravda mora biti zadovoljena na pravičan i pravedan način.

Predsednik Generalne skupštine UN je odvukao značaj zajedničkih napora svih relevantnih faktora u Srbiji i rekao da svi kapaciteti koje imamo na raspolaganju treba da budu u funkciji promocije istine koja se Srbiji negira najnovijim odlukama Haškog tribunala.

(Beta)

Foto: Beta/AP

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.