Javni ili privatni servis!

Izvor: BKTV News, 10.Okt.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni ili privatni servis!

U ovom trenutku, kao jedan od onih koji spada u 35 odsto koji redovno plaćaju TV pretplatu javnom servisu, mislim da neću naljutiti nikog u RTS-u ako pitam –  otkuda da se predsednik države nadje tako nisko plasiran u jutarnjem dnevniku?
Naime, intervju sa novim nemačkim ambasadorom u Beogradu prikazan je pre izveštaja o poseti predsednika Srbije Tomislava Nikolića Italiji. Njegova prva medjudržavna poseta >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i uz to, zemlji sa kojom imamo dobre političke i ekonomske odnose.
Stvar može da se svede i na tumačenje protokola. Ili značaja vesti. Ne spadam u one koji se orijentišu samo po značaju funkcija, ali sam profesionalno vaspitavan da se uvek sa posebnom pažnjom u medijima plasira ono što je bitno u radu šefa države. Mislim da je poseta Italije od posebnog značaja. Daleko sam, naravno, od toga da  upordjujem sa Brozovim vremenom, kada bi tako nešto značilo da direktor javnog servisa sam pakuje kofere i traži drugo radno mesto.
Medjutim, upravo iz profesionalnih razloga mi smeta što se kod mene javlja u podsvesti prizvuk privatizacije javnog servisa, jer više nije nepoznato da su „kresnule neke varnice“ izmedju prvog čoveka države i prvog čoveka RTS-a.
Do jutros sam to tumačio kao dokaz da se demokratija danas pozitivno razlikuje u odnosu na onu juče, kada se od Borisa Tadića na ekranima nije video ni premijer. Čak i kada je bilo reči o odlukama Vlade a ne šefa države. Tadić i danas trpi posledice takvog ponašanja mnogih medja, pa ispada smešno kada se i on žali da nije imao uticaja na medije.
I da ne bude nesporazuma. Siguran sam da na javnom servisu mora da bude primaran „državni protokol“ a ne slobdno „sudijsko uvernje“, koje je dozvoljeno ostalim medijima.
Upravo zato sam slobodan da iznesem svoje privatno mišljenje, ne mešajući se u posao kabineta predsednika države. Jer,ipak je  njihov posao da vode računa o tome kako je i kada plasirano ono što je iz delokruga rada predsednika Srbije.
Mirko Stamenković
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.