Jahjaga spremna da se u Budvi susretne sa Nikolićem

Izvor: Politika, 24.Okt.2012, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga spremna da se u Budvi susretne sa Nikolićem

PRIŠTINA – Kosovska predsednica Atifete Jahjaga spremna je da se susretne sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem tokom samita predsednika zemalja regiona koji treba da se odži u Budvi.

Portparol predsednice, Arber Vlahiu je za „Koha ditore” izjavio da je predsednica spremna da se bilo kada, bilo gde sretne sa bilo kim kaKo bi predstavljala, kako je rekao, intetrese naroda i države Kosovo.

„Predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Kosova Atifete Jahjaga je spremna da se bilo kada, bilo gde susretne sa bilo kim predstavljajući intetrese naroda i države Kosovo, u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova. Predsednica Jahjaga predstavlja državu Kosovo na sastancima i zvaničnim posetama. Samit predsednika zemalja Balkana je tradicionalan i do sada je održan u Valoni, Prizrenu i Ohridu. Ovoga puta on se održava u Budvi”, kazao je Vlahiu.

Predsednici Srbije su do sada, zbog učešća predsednika Kosova, bojkotovali susrete na najvišem nivou. Dnevnik prenosi i izjavu iz kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će predsednik o učešću na samitu odlučiti onda kada dobije poziv od predsednika Crne Gore Filipa Vujanovica. Crnogorski predsednik Filip Vujanović najavio je ranije da će pozvati predsednika Srbije Tomislava Nikolića na sastanak šefova država regiona, na kome će učestvovati i kosovska predsednica Atifeta Jahjaga. Vujanović je rekao da će Crna Gora do kraja godine biti domaćin samita predsednika Crne Gore, Albanije, Makedonije i Kosova, kao i da će pozvati Nikolića da prisustvuje skupu.

Vučić: Datum za početak pregovora u junu 2013.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da je uveren da će Srbija u junu sledeće godine dobiti datum za početak pregovora za priključivanje Evropskoj uniji.

„Cilj nam je da imamo mir i stabilnost. U tom smislu se bezbednosno veoma odgovorno ponašamo i uveren sam da ćemo sa takvim ponašanjem nastaviti i ubuduće. Takođe sam uveren da se Srbija nalazi na evropskom putu i da ćemo dobiti datum u junu. To je jedna od stvari koje su za nas i u bezbednosnom smislu veoma značajne”, rekao je Vučić.

Tanjug

objavljeno: 24/10/2012

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Jahjaga: Spremna sam da se u Budvi sastanem sa Nikolićem

Izvor: S media, 24.Okt.2012

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga spremna je da se susretne sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem tokom samita predsednika zemalja regiona koji treba da se odži u Budvi...Portparol predsednice, Arber Vlahiu je za "Koha ditore" izjavio da je predsednica spremna da se bilo kada, bilo gde sretne...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.