Izmene zakona ispunile opravdane zahteve advokata

Izvor: Beta, 05.Nov.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmene zakona ispunile opravdane zahteve advokata

BEOGRAD, 5. novembra 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u sredu da su izmene Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti u skladu sa Ustavom Srbije i da predstavljaju ispunjenje opravdanih zahteva advokatskih udruženja.

"Njihovim proglašenjem stvaraju se uslovi za nastavak rada svih onih kojima je dužnost obezbedjivanje pravne sigurnosti i primene zakona u Republici >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Srbiji", kazao je Nikolić u saopštenju koje je preneo kabinet predsednika Republike.

Povodom izjava predstavnika advokatskih komora da će štrajk trajati dok Nikolić "ne potpiše ukaz o usvajanju zakona kojim će biti prihvaćenjni zahtevi advokata, koji su ustavni i kojima se štite prava gradjana", predsendik Srbije je naveo da pažljivo prati trenutnu situaciju u pravosudju sa stanovišta donošenja i primene zakona koji treba da budu uskladjeni sa Ustavom.

On je naveo da predsednik nema prava da utiče na zakonske odredbe koje se tiču visine naknade ili kome se ta naknada isplaćuje, ali je odmah postalo jasno da su izdvajanja gradjana enormno povećana, a da je čak i sudska overa potpisa, koja je donosila ne mali prihod u budžet, potpuno izuzeta iz sudske nadležnosti.

Skupština Srbije usvojila je danas izmene zakona o javnom beležništvu i o prometu nepokretnosti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nikolić: Ispunjeni zahtevi advokata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da su izmene Zakona o javnom beležništvu i Zakona o prometu nepokretnosti u skladu sa Ustavom Srbije i da predstavljaju ispunjenje opravdanih zahteva advokatskih udruženja..."Njihovim proglašenjem stvaraju se uslovi za nastavak rada svih onih kojima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.