Izetbegović i Tirk ne dolaze u BG

Izvor: B92, 07.Jun.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović i Tirk ne dolaze u BG

Sarajevo -- Predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik Slovenije, Bakir Izetbegović i Danilo Tirk neće doći u Beograd na inauguraciju predsednika Tomislava Nikolića.

Izetbegović i Turk su to potvrdili prilikom obeležavanja veka od ubistva 859 Bošnjaka u bici na reci Soči u Prvom svetskom ratu.

"Poziv sam dobio, ali na inauguraciju neću ići. Zašto? Nije pravi trenutak da o tome govorim", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže Tirk, prenela je "Al džazira Balkan".

Izetbegović je potvrdio da je poziv dobio "kasno naveče, u sredu", ali da je za odlazak na inauguraciju, ipak, još prerano.

"Nikolić je čovek koji je promenio retoriku, ali da li je promenio stavove, to će nam morati dokazati u vremenu koje dolazi. Ja se nadam da je promenio stavove, mi smo susedne zemlje i treba praviti korake pomirenja, ako je na to spreman, i mi smo spremni. U ovome času to je još uvek rano, čekaćemo da vidimo ima li gospodin Nikolić novo lice, novi pristup", rekao je on.

Izetbegović je istakao da ga je predsednik Nikolić, u telefonskom pozivu njegovom kabinetu, lično zamolio da dođe i da je to "lepa poruka s njegove strane za pomirenje".

"Al džazira" podseća da je i hrvatski predsednik Ivo Josipović juče je ponovio da neće doći na inauguraciji Nikolića sve dok, kako je rekao, Nikolić ne pokaže da deli ideju zajedniče evropske budućnosti.

Iz BiH dolazak na inauguraciju potvrdio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Nebojša Radmanović, dok će iz Crne Gore inauguraciji prisustvovati predsednik Filip Vujanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tirk odbio Nikolićev poziv za inaguraciju

Izvor: Kurir, 07.Jun.2012

Slovenački presednik Danilo Tirk odbio je da prisustvuje svečanoj inaguraciji Tomislava Nikolića za predsednika Srbije sa izgovorom da nije pravi trenutak za to..LJUBLJANA –  Predsednik Slovenije Danilo Tirk iako je primio pozivnicu odbio je da prisustvuje inaguraciji novog srpskog presednika Tomislava...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.