Indonezija, zemlja budućnosti

Izvor: DobreVesti.rs, 03.Maj.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija, zemlja budućnosti

 
Pre 20-tak godina se u međunarodnoj zajednici i u samoj Indoneziji govorilo o opasnosti “balkanizacije” te ogromne zemlje-arhipelaga. Privreda je bila teško pogođena Azijskom finansijskom krizom iz 1998, pokrajina Istočni Timor se otcepila, a pretilo je da će tako biti i sa drugom, Aćeom, bombaški napadi po stranim turistima na Baliju su predstavljali Indoneziju kao leglo terorizma i nestabilnosti.

Sada se Indonezija, koju je predsednik Srbije Tomislav Nikolić upravo posetio, pomalja, kao privredna, a moguće u budućnosti i geopolitička sila. U Aziji ima jednu od najživljih i najstabilnijih demokratija; kao najmnogoljudija muslimanska država mogla bi da bude model demokratije za svet islama;...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.