Izvor: S media, 03.Apr.2012, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Nikolić i Koštunica će formirati vladu

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić izrazio je očekivanje da će posle izbora stranke okupljene oko Srpske napredne stranke sa Demokratskom strankom Srbije (DS S) formirati vladu.

"Naša lista (Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić) će ubedljivo da pobedi i verujem da ćemo samo sa DS S imati dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poslanika da formiramo buduću vladu za domaćinsku Srbiju", rekao je Ilić.

Prema njegovim rečima, u toj vladi "biće mesta" i za poslanike nacionalnih manjina.

Upitan o razilaženju SNS i DS S po pitanju evropskih integracija, Ilić je kazao da se te razlike mogu prevazići.

Ilić: Vladajuća koalicija plaši narod

Ilić:Spremni za predsedničke izbore, Nikolić pobeđuje! (VIDEO)

Ilić: Pravio bih vladu sa Dačićem

"Nisu te razlike takve da ne mogu da se prevazidju. Malo ćemo da popustimo mi, malo oni i formulisaćemo zajedničku politiku. Najvažnije je da smenimo vlast koja uništava Srbiju. Narod hoće promene i ta bujica će biti jača od svih naših razlika", naveo je Ilić.

Lider Nove Srbije je rekao i da će se funkcioneri Nove Srbije (NS), Pokreta socijalista i Pokreta snaga Srbije koji se nalaze na listi "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić" lako dogovoriti o kandidatu za premijera i drugim funkcijamama.

Ilić je dodao i da će o eventualnoj koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i njenim liderom Ivicom Dačićem odlučiti Nikolić.

"To su pitanja za nosioca liste, Nikolića. Mi manji smo tu da pomognemo koliko možemo, ali naša reč nije presudna kad su u pitanju koalicije", rekao je Ilić.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.