I kultura spona Srba

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I kultura spona Srba

O načinima unapređenja kulturnih veza srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije, predsednik Tomislav Nikolić razgovarao je sa Momčilom Krajišnikom O NAČINIMA unapređenja kulturnih veza srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije, predsednik Tomislav Nikolić razgovarao je sa Momčilom Krajišnikom, predsednikom Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", Momčilom Vuksanovićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << predsednikom Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore i akademikom Slobodanom Remetićem. Akcenat je stavljen na zaštitu ljudskih prava srpskog naroda u regionu, kao i zaštitu ćirilice i srpskog jezika. Predsednik je predložio da se, u saradnji sa SANU, održi naučni skup o jeziku i pismu i prihvatio da bude pokrovitelj.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Agencije: Nikolić traži zaštitu Srba, kao pred rat u SFRJ

Izvor: B92, 12.Jan.2017, 00:55

Svetske agencije izvestile su da se predsednik Tomislav Nikolić sastao sa predsednikom Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom...Osim toga, oni su istakli da je Krajišnik bio osuđen kao ratni zločinac...AP navodi da je predsednik Srbije tokom sastanka sa bivšim visokim liderom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.