HDZ proziva hrvatsku vladu za srbovanje

Izvor: Kurir, 18.Jun.2012, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HDZ proziva hrvatsku vladu za srbovanje

Vlada ponovo uvodi hrvatsko-srpski jezik i pravopis, a Milanović nije dao nijednu "suvislu izjavu" o istupima predsednika Tomislava Nikolića, mudruje lider HDZ Karamarko

ZAGREB - Najveća opoziciona stranka HDZ prozvala je danas vladu Zorana Milanovića zbog, kako je saopšteno, nekompetentnosti, nerada i antipreduzetničke klime koja vlada u Hrvatskoj, čistke kadrova i odsustva rodoljublja.

Među prozivkama bila je i ona da vlada ponovo uvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << hrvatsko-srpski jezik i pravopis i da Milanović nije dao nijednu "suvislu izjavu" o istupima srpskog predsednika Tomislava Nikolića.

Lider HDZ Tomislav Karamarko je, na konferenciji za medije, optužio vladu zbog toga što su, kako je rekao, zapeli odnosi s Evropskom komisijom, i što je malo zemalja ratifikovala sporazum o pridruživanju.

Uz generalnu optužbu za vraćanje hrvatsko-srpskom pravopisu, HDZ-ovci su ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića optužili da bez znanja javnosti ukida Veće za normu standardnog hrvatskog jezika "čime pokušava stvoriti uslove za uvođenje novosadskog pravopisa i povratka tzv. srpsko-hrvatskog jezika".

Šef HDZ-a je osudio i ukidanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom pripadnicima hrvatskim kvislinškim formacijama pobijenim nakon Drugog svetskog sata koja se održava na Blajburgu, kao i odustajanje od projekta Pelješkog mosta. Zatraživši od vlade da počne raditi s više poštovanja prema građanima i narodu, Karamarko je najavio da HDZ želi biti pozitivna i konstruktivna opozicija, kao i da će nakon konsolidovanja biti oštriji nego do sada.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

HDZ optužio vladu za srbovanje

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jun.2012, 00:27

Najveća opoziciona stranka u Hrvatskoj HDZ prozvala je danas vladu Zorana Milanovića zbog mnogo stvari, a između ostalog, i zato što "ponovo uvodi hrvatsko-srpski jezik i pravopis i jer Milanović nije dao nijednu suvislu izjavu o istupima srpskog predsednika Tomislava Nikolića"...Lider HDZ Tomislav...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.