Gađa ministre, a Vučić mu meta

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gađa ministre, a Vučić mu meta

Obrušavanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića na ministre i poruka premijeru Aleksandru Vučiću da je umesto samoreklamera trebalo da uzme one koji rade, nametnula je pitanje da li je šef države ljut što više nema sopstvene kadrove u Nemanjinoj 11, ili pripomaže Vučiću da u predstojećoj rekonstrukciji nekima lakše podeli crvene kartone.

- Možda je Aleksandar Vučić mogao da sastavi bolju Vladu, ali to je već njegov izbor i zato mora više da radi dok pojedinci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koriste funkciju za političku promociju, a mnogo manje za rad u ministarstvima - prokomentarisao je Nikolić u emisiji Ćirilica Milomira Marića.

Šef države, prema oceni analitičara Nebojše Bakareca, figurativno rečeno traži balvan u Vučićevom oku, a ne vidi ga u svom.

- Nikolić treba da kritikuje vladu i Vučića, ali i da se osvrne i pogleda se u ogledalo. On je neobjektivan, jer bi prvo trebalo da se pozabavi pitanjem sopstvene imovine. Da objasni kako je kao šef države za dve i po godine, a pre toga kao lider i poslanik naprednjaka od 2008. stekao sve što danas ima. Veći deo tog vremena bio je građevinski tehničar, supruga Dragica domaćica, jedan sin trener u Srbiji, a drugi menadžer koji ne znam šta je radio, pa odakle im šest, sedam nekretnina od kojih su neke bespravno podignute - pita Bakarec u izjavi za "Vesti".

O sukobima Nikolića i vlade spekuliše se dugo. Predsednik je optuživan da je, uoči Vučićeve posete Sarajevu, izjavio da je BiH neodrživa, a dok je Vučić isticao punu privrženost EU, primao ruske i beloruske zvaničnike. Nedavno je poručio premijeru da je na njegovom mestu, on ne bi hapsio tajkune.

Bakarec potvrđuje da su u njihovim nastupima za javnost očite njihove različitosti.

- Jasno se vidi da su zalaganja šefa države i njegovog kabineta drugačija od premijerovih, samo je pitanje ima li Nikolić hrabrosti da osniva partiju - zaključio je Bakarec.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.