Izvor: B92, 07.Mar.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni vrh u Briselu 11. marta

Beograd -- Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić trebalo bi da u ponedeljak, 11. marta, otputuju u Brisel, gde će se sastati sa nekim zvaničnicima EU.

Među sagovornicima predsednika Srbije, premijera i prvog potpredsednika Vlade biće, kako saznaje Beta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Funkcioner EK koji je želeo da ostane anoniman potvrdio je Tanjugu da će u Brisel doputovati predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ali nije mogao da precizira tačan datum i vreme posete.

"Mi bismo voleli da to bude već u ponedeljak, ali na pripremama se još radi", rekao je ovaj funkcioner, ukazujući da će se istog dana, 11. marta, u Briselu održati sastanak Ministarskog saveta za spoljne poslove, kojim Ešton treba da predsedava. Zvanična informacija o poseti biće saopštena nakon što detalji programa budu usaglašeni, rekao je on.

Podsetimo, kako se približava april, kada se očekuje odluka o dobijanju datuma za početak pregovora o članstvu u EU, diplomatske aktivnosti Srbije se pojačavaju, ali s druge strane, pojačava se i pritisak da se u okviru dijaloga s Prištinom postigne napredak. Međutim, poslednja runda razgovora, održana 4. marta, završena je bez dogovora, a sledeća je zakazana već za 20. mart.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić, Dačić i Vučić u ponedeljak u Briselu

Izvor: S media, 07.Mar.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić trebalo bi u ponedeljak, 11. marta, da doputuju u Brisel gde će se sastati sa nekim od členika EU, uključujući i visoku predstavnicu Ketrin Ešton, saznaje Beta iz evropskih izvora u Briselu...Poseta...

Nastavak na S media...

Nikolić u ponedeljak u Briselu, možda Dačić i Vučić

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Mar.2013

Dopisnik Radija Slobodna Evropa Rikard Jozwiak, iz drugih izvora dobio je i prilično pouzdane informacije o tome da poseta predsednika, premijera i vicepremijera Srbije Briselu predstoji i o tome koji su razlozi za nju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.