Izvor: Glas javnosti, 16.Maj.2013, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deseta godišnjica PTJ

BEOGRAD - Postavljanjem počasnog stroja Protivterorističke jedinice MUP Srbije za doček predsednika Tomislava Nikolića, u bazi "Lipovica" danas je počela ceremonija obeležavanja desetogodišnjice postojanja te jedinice.

Komandant PTJ pukovnik Goran Dragović podneo je raport predsedniku Nikoliću, nakon čega je otpočela svečana akademija, na kojoj će biti prikazan film o istorijatu PTJ i dodeljene statue grifona i plakete.

Posle završetka akademije, za goste >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će biti priređena pokazna vežba, na kojoj će pripadnici PTJ prikazati opremu i demonstrirati veštine u simuliranim protivterorističkim akcijama.

PTJ je formirana 7. maja 2003. kao jedna od jedinica Žandarmerije da bi, na predlog MUP-a, a nakon većeg broja uspešno izvršenih zadataka, Vlada Srbije 11. aprila 2007. donela odluku o njenom izdvajanju iz Žandarmerije.

Pripadnici PTJ izvršavaju najsloženije bezbednosne zadatke u slučajevima suzbijanja terorizma, oslobađanja talaca i hapšenja najopasnijih kriminalnih grupa.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Nikolić: Želim da PTJ ima što manje posla

Izvor: Politika, 16.Maj.2013

BEOGRAD – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je, na obeležavanju desetogodišnjice Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije, poželeo da ona u budućnosti ima što manje posla, jer će to značiti da je državna politika Srbije da ne stvara neprijatelje, urodila plodom...Nikolić je, na svečanoj...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.