Česti susreti Tome Nikolića i Ive Josipovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2014, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Česti susreti Tome Nikolića i Ive Josipovića

Tomislav Nikolić ugostio je Ivu Josipovića u svom domu u Kaću. Kakav je red, počastio ga je domaćom šljivovicom, koju Nikolić sam peče. Previše sličnosti, ali ipak nisu u pitanju srpski i hrvatski predsednici, nego komšije iz Kaća, koji često unose pometnju zajedničkim pojavljivanjem.

Nezvanično, bez protokola, ceremonije i obezbeđenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tomislav Nikolić ugostio je Ivu Josipovića. I tako godinama, ali ti susreti tek od nedavno izazivaju pažnju.

"Gde god da odem kažu dobar dan predsedniče Josipoviću. Mislim, pa to bas nije, ja da sam taj predsednik ja bih bio na konju", kaže Ivo Josipović.

Nikolić na to uzvraća da je predsednim Srbije, pre svega, njemu drag čovek i da ga poštuje i uvažava kao predsednika, a onda i kao imenjaka.

"Prija isto tako kad se negde pojavljujem pa upoznajem sa nekim ljudima, kad kažem Toma Nikolić oni ovako zagledaju ali, kažem, danas bez Vučića", dodaje on.

Kao i srpski državnik, i kaćki Tomislav Nikolić peče rakiju, ima dva sina, ali i suprugu koja se bavi humanitarnim radom.

"Ja sam eto slučajno i član UNICEF, pomažem svakog meseca nekom određenom svotom novca, tako da i ja malo ličim po tom pitanju na nju", navodi Nikolićeva supruga Mira.

Ivo i Toma viđaju se češće od svojih imenjaka iz Beograda i Zagreba. Ti susreti su duži, srdačniji i bez pompe. Komšije često zbijaju šale na njihov račun, ali ni njima ne manjka inspiracije.

"Dragi moji sugrađani, kad god budete u problemima, dođite na kafu kod dvojice predsednika, ima da rešimo, ne može biti da ne može", šali se kaćki Tomislav Nikolić.

Oko 400 litara rakije ispekao je Toma Nikolić prošle godine. U penzionerskim danima bavi se i pčelarstvom. Iako su, veruje, šanse male, voleo bi da mu se ukaže prilika i da upozna predsednika Nikolića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.