Čanak: Skupština i Vlada da osude izjavu Nikolića

Izvor: B92, 26.Maj.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Skupština i Vlada da osude izjavu Nikolića

Predsednik LSV Nenad Čanak osudio je izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će "Srbija i Republika Srpska jednog dana biti isto".

"Ova izjava je otvoreno podrivanje integriteta BiH što je u suprotnosti sa zvaničnom politikom naše države", ocenio je Čanak u pisanoj izjavi.

Čanak je naveo da je Srbija garant poštovanja Dejtonskog sporazuma, a samim tim i teritorijalne celovitosti BiH, pa zato "Nikolićeva izjava ima još negativniji kontekst". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Očekujemo od Narodne skupštine i Vlade Srbije da se što hitnije ograde od ove izjave i na taj način pokažu jasno opredeljenje Srbije u pravcu poštovanja dobrosusedskih odnosa", rekao je Čanak.

Dodao je da Srbija mora biti faktor mira i stabilnosti u regionu, te da izjave poput ove "ne smeju našu državu predsaviti kao remetilački faktor".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čanak: Skupština i Vlada da se ograde od izjave Nikolića

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2017, 09:19

Predsednik LSV Nenad Čanak osudio je izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će "Srbija i Republika Srpska jednog dana biti isto"..."Ova izjava je otvoreno podrivanje integriteta BiH što je u suprotnosti sa zvaničnom politikom naše države", ocenio je Čanak. Naveo je da je Srbija garant...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.