Bramerc: Nikolićeva izjava o genocidu neprihvatljiva

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2012, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Nikolićeva izjava o genocidu neprihvatljiva

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocenio je kao neprihvatljivu izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića o tome da u Srebrenici nije bilo genocida, rekavši da je ona u suprotnosti sa presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala, i da ne doprinosi pomirenju.

Takve izjave su u potpunoj suprotnosti sa presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog suda prema kojima se genocid desio, a >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << oba suda su instance nadležne da o tome odlučuju, rekao je Bramerc u intervjuu za Radio Slobodna Evropa.Prema njegovom mišljenju, takve izjave predstavljaju nepoštovanje žrtava i preživelih tih zločina."I kao poslednje, takve izjave ne doprinose pomirenju. Kad negirate nešto što je evidentno, vi naravno time ne otvarate vrata pomirenju i mirnom suživotu", rekao je Bramerc.Povodom izjave Radovana Karadžića da bi trebalo da bude nagrađen jer je "pokušao da spreči rat" u BiH, Bramerc kaže:"Potpuno smo uvereni da je on igrao važnu ulogu u pripremi i sprovođenju etničkog čišćenja, da je igrao glavnu ulogu u genocidu u Srebrenici, da nosi jednu od najvećih odgovornosti u opsadi Sarajeva, baš kao i za pogibiju 10.000 Sarajlija. Sada reč ima odbrana."Upitan o zdravstvenom stanju Ratka Mladića, Bramerc kaže da je njegovo stanje mnogo bolje nego kad je uhapšen i da se u zatvoru na najbolji način staraju o njegovom medicinskom tretmanu.Premda 2014. godine ističe mandat Haškom tribunalu a u toku su još tri važna suđenja, Bramerc smatra da je 2015. godina realniji rok za njihov završetak.(Tanjug)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Bramerc: Neprihvatljiva Nikolićeva izjava o genocidu

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Nov.2012

DEN HAG - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocijenio je kao neprihvatljivu izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića o tome da u Srebrenici nije bilo genocida, rekavši da je ona u suprotnosti s presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala, i da ne doprinosi pomirenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.