Antić: Nikolić vraća monarhiju

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Nikolić vraća monarhiju

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić izjavio je danas da je dobro što Tomislav Nikolić "priprema teren" da jednog dana možda bude logično da ponovo postanemo monarhija.

"On je sad taj ujedinitelj i objedinitelj, kao da je neka vrsta zamene za kralja", rekao je Antić novinarima posle opela kralju Petru Drugom Karađorđeviću u Belom dvoru.

Antić je naglasio da je Nikolić republikanac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a on monarhista, ali da, uprkos tome, njihova saradnja ne može da bude bolja.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej je istakao da on o povratku monarhije ima isto mišljenje kao i crkva, odnosno "Bog na nebu - kralj na zemlji".

Srbiji nedostaje kralj, ili car, u nekom vidu, konstatovao je Irinej i precizirao da bi to trebalo da bude parlamentarna monarhija, u kojoj bi kralj bio ujedinitelj naroda i stranaka.

Kako je objasnio, Srbija je sve veliko i neprolazno postigla sa kraljem, bilo sa Nemanjićima, bilo sa Karađorđevićima.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je na to konstatovao daje njemu svejedno, jer je premijer, ali da u slučaju povratka monarhije "Nikolić ne bi imao šta da radi".

(Fonet Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.