Sastanak Nikolića i Harčenka: Rusija značajan oslonac za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Nikolića i Harčenka: Rusija značajan oslonac za Srbiju

Rusija je za Srbiju veoma značajan oslonac, politički odnosi su na izvanrednom nivou, a postoje potencijali za unapređenje ekonomske saradnje, ocenio je danas predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić u razgovoru sa novim ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Nikolić je, poželevši dobrodošlicu ambasadoru Ruske Federacije, istakao da "Srbija ima slobodno tržište koje Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može da iskoristi za plasman svojih proizvoda", i da je "unapređenje ekonomske saradnje ono na čemu možemo dalje intenzivnije raditi", navedeno je u saopštenju Nacionalnog saveta.

Bocan –Harčenko je naglasio da veoma poštuje doprinos koji je predsednik Nacionalnog saveta Nikolić dao unapređenju bilateralnih odnosa dveju država i rekao da se "u Moskvi ceni" to što je tokom svog predsedničkog mandata Nikolić učvrstio temelje saradnje Rusije i Srbije, uz doprinos koji danas daje saradnji ruskog i srpskog naroda sa funkcije koju obavlja.

"Želja mi je da Rusija i Srbija aktivnije sarađuju, tokom dosadašnjeg boravka u Srbiji uvideo sam da je naša saradnja poštena i odgovorna i da postoje potencijali za unapređenje saradnje", naglasio je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nikolić primio ambasadora Bocan-Harčenka

Izvor: Večernje novosti, 15.Avg.2019

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije s Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas s novim ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije s Ruskom Federacijom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.