Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Mar.2010, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomica Milosavljević: Trudnice lakše do nadoknade

BEOGRAD - Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da će od sutra biti olakšano refundiranje novca trudnicama koje, uprkos propisima, budu primorane da plate za lek ili uslugu.

- Zdravstvena zaštita trudnica i porodilja garantovana je zakonom i ona je besplatna, a nijedan subjekt u zdravstvenom sistemu ne može da menja te principe - izjavio je ministar Milosavljević.

On je rekao da se svaki porođaj u zdravstvenom sistemu tretira kao hitan slučaj, te da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nijedan činilac zdravstvenog sistema, niti bilo koja komisija, ne može da menja zacrtane principe sprovođenja zdravstvene zaštite trudnica i porodilja.

Ministar je zaključio da će svaka filijala zdravstvenog osiguranja u Srbiji biti u obavezi da na brz i jednostavan način refundira novac trudnicama, koje treba da sa sobom imaju fiskalni račun za plaćeni lek ili uslugu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.