Poskupeće i lekovi, a Vlada razmatra mere štednje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poskupeće i lekovi, a Vlada razmatra mere štednje

BEOGRAD - Lekovi će uskoro poskupeti, potvrdio je ministar zdravlja Tomica Milosavljević, obrazlažući to rastom kursa evra. A premijer Mirko Cvetković nas uverava da, bez obzira na ubrzano slabljenje nacionalne valute, velike krize neće biti, ali da je neophodna štednja.

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da bi vlada u četvrtak, 27.novembra, trebalo da usvoji budžet za sledeću godinu i da se priprema paket o merama štednje u oblasti javne potrošnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Budžet bi trebalo da bude usvojen u četvrtak i poznati su osnovni makrookviri, a to je da bi budžetski deficit trebalo da bude 1,5 odsto bruto nacionalnog proizvoda, pošto su predviđeni prihodi od oko 700 milijardi dinara i rashodi od oko 750 milijardi, rekao je Cvetković na konferenciji za novinare.

On je naglasio da se trenutno intenzivno razmatraju načini i mere štednje.

U pripremi je paket o merama štednje koji bi trebalo da obuhvati sve što je predmet javne potrošnje, poput automobila, stanova, sredstava za reprezentaciju, službenih putovanja, naknada za putovanja itd, kazao je Cvetković.

Predsednik vlade je podsetio da su već smanjene naknade za članove upravnih odbora i da se utvrđuju i kriterijumi za plate rukovodećih kadrova u javnim preduzećima, kao i da se vrše analize broja zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Paket će se pojaviti posle razgovora sa stručnjacima i predstavnicima političkih partija, pa i onih opozicionih, dodao je Cvetković.

"Građani neće gladovati, ali ćemo morati ozbiljnije da priđemo utrošku svakog dinara", zaključio je premijer Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.