Porodice preminulih zatražile prijem kod ministra

Izvor: Press, 01.Nov.2010, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice preminulih zatražile prijem kod ministra

Porodice pacijenata preminulih, kako tvrde, nemarom nesavesnih i nestručnih lekara, zatražile su zajedno zvanični prijem kod ministra zdravlja Tomice Milosavljevića. Zahtev je juče na pisarnici ministarstva predala Snežana Panić, majka Jelice Panić (25), tragično preminule tokom rutinske intervencije na grliću materice.Milica Panić, Jeličina sestra, koja se nalazi među potpisnicima, objašnjava da traže razgovor sa ministrom zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << što proces dokazivanja lekarskih propusta i grešaka traje nedopustivo dugo.
- Ova oblast potpuno je neuređena, kao i rad i nadležnosti zdravstvene inspekcije i Lekarske komore Srbije. Posle toliko izgubljenog vremena, tražimo da problemi počnu da se rešavaju. To je važno zbog poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga i zbog skidanja ljage sa lekarske struke kojom je neopravdano pogođen i veliki deo časnih lekara. Važno je i zbog naših preminulih članova porodica i istine, kako bi se takvi slučajevi što ređe dešavali - kaže Milica Panić.
U zahtevu se traži prijem u roku od 15 dana i navodi da su kopije zahteva poslate još Odboru za porodicu i zdravlje Skupštine Srbije, ombudsmanu i povereniku za informacije od javnog značaja. Katarina Mitić iz Negotina, čija je sestra preminula tri meseca nakon porođaja, uputila je putem Fejsbuka javni apel za okupljanje svih građana koji su direktno ili indirektno pretrpeli posledice zbog bahatosti, nemara ili nestručnosti medicinskog osoblja.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grupa ožalošćenih građana traži prijem kod ministra

Izvor: Studio B, 02.Nov.2010, 12:19

Grupa ožalošćenih građana, koji su najverovatnije lekarskom greškom izgubili nekog od članova najuže porodice zatražila hitan prijem kod ministra zdravlja Tomice Milosavljevića ..Grupa ožalošćenih građana, koji su najverovatnije lekarskom greškom izgubili nekog od članova najuže porodice...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.