Ožalošćeni traže hitan razgovor sa ministrom zdravlja

Izvor: Glas javnosti, Beta, 03.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ožalošćeni traže hitan razgovor sa ministrom zdravlja

BEOGRAD - Grupa ožalošćenih građana koji su najverovatnije lekarskom greškom izgubili nekog od članova najuže porodice zatražila je hitan prijem kod ministra zdravlja Tomice Milosavljevića u cilju rešavanja problema koji su ih snašli posle doživljenih tragedija.

Majka Jelice Radović (19) koja je 2006. godine preminula posle rutinske operacije čukljeva na klinici "Decedra" Dijana Radović rekla je da oni očekuju prijem kod ministra zdravlja do 15. novembra kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se na tom sastanku definisali njihovi problemi i počeli da se rešavaju.

Zahtev za prijem poslali smo poštom u petak, a juče smo ga i predali u Ministarstvu zdravlja, navela je ona.

- Postoji niz probleme sa kojima smo se sreli. Od dugog čekanja na rezultate obdukcije do činjenice da procesi dokazivanja lekarskih propusta i grešaka traju nedopustivo dugo. Mislim da je razgovor sa ministrom važan za obe strane za rešavanje kako naših problema tako i zbog poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga i skidanja ljage sa lekarske struke - kazala je Dijana Radović.

Među zahtevima Grupe ožalošćenih građana je zakonsko ograničavanje vremenskog roka za izradu izveštaja medicinskih stručnih komisija, osnaženje rada zaštitnika pacijentovih prava, kao i zakonska zabrana lekarima koji su pod istragom da sudeluju u izradi izveštaja stručnih komisija u drugim slučajevima osumnjičenih lekara.

Prema rečima Dijane Radović, oni očekuju konstruktivan razgovor sa Tomicom Milosavljevićem, objektivan i svrsishodan. Kopije tog zahteva za prijem kod ministra poslate su i Odboru za porodicu i zdravlje Skupštine Srbije, ombudsmanu i povereniku za informacije od javnog značaja.

Među potpisnicima te grupe su roditelji devojčice Ane Grahovac koja je preminula posle operacije katarakte Aleksandar i Ivana Grahovac, otac Katarine Miloradović iz Požarevca koja je preminula nakon prekida trudnoće, Draško Žgonjanin i još 15 osoba.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.