Izvor: Blic, 18.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević najavio beli telefon za građane

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da će Ministarstvo zdravlja uskoro otvoriti "beli telefon" putem kojeg će građani moći 24 sata dnevno tokom cele godine da postavljaju pitanja i ostavljaju svoje poruke.

Promovišući kampanju Ministarstva zdravlja "Zdravlje se osmehom brani" Milosavljević je rekao da će građani na sva pitanja koja budu postavili dobiti pisani odgovor u roku od osam dana i naglasio da je to još jedan od mehanizama koje Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uvodi za jačanje komunikacije sa pacijentima.

Milosavljević je rekao da je "Zdravlje se osmehom brani" nastavak prošlogodišnje kampanje vođene pod motom "Imate pravo" i naglasio da je cilj da se zdravstveni radnici i pacijenti više upoznaju sa pravima bolesnika.

On je istakao da su "građani Srbije vlasnici zdravstvenog sistema" i naglasio da se u ovoj kampanji veći značaj daje komunikaciji zaposlenih sa pacijentima, kao i unutar samog zdravstvenog sistema kako bi se sprečio svaki oblik nasilja.

On je naglasio da je Ministarstvo zdravlja za poslednje tri godine za nabavku opreme za kragujevački Klinički centar izdvojilo 280 miliona dinara, a za investiciono održavanje 80 miliona dinara.

Milosavljević je danas obišao i Klinički centar u kom je smešten novi klinički akcelerator kao i tehnički tehnički blok u kome je izgrađen prostor za odlaganje medicinskog otpada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.