Istekao rok važenja vakcina protiv gripa AH1 N1

Izvor: Blic, 01.Nov.2010, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istekao rok važenja vakcina protiv gripa AH1 N1

Rok važenja "Novartisovih" vakcina protiv novog gripa A H1 N1 danas je istekao, a neiskorišćene vakcine biće uskladištene na odgovarajućim mestima dok se ne donese konačna odluka o njihovom uništavanju, izjavili su danas medicinski stručnjaci.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević kazao je ranije da će se preostalih neiskorišćenih 600.000 doza tretirati "kao i svaki drugi neupotrebljen lek ili vakcina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosno kao farmaceutski otpad kome je istekao rok važenja".

Polovinom septembra počela je nova vakcinacija protiv tog gripa, koja je trajala do 31. oktobra, kada je bio poslednji deklarisani dan upotrebljivosti vakcina koje je Srbija kupila za vreme pandemije virusa A H1 N1, a predsednik Radne grupe Ministarstva zdravlja Predrag Kon kazao je da "gotovo da ništa nije iskorišćeno od septembra do sada".
Pogledaj vesti o: Tomica Milosavljević

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.