G17 plus neće iz Vlade

Izvor: B92, 04.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus neće iz Vlade

Beograd -- Funkcioner G17 plus Tomica Milosavljević izjavio je da ta stranka neće izlaziti iz Vlade, ali i da je spremna za eventualne izbore.

Povodom izjava funkcionera Demokratske stranke Srbije da ta stranka neće sa G17 plus razgovarati o najvažnijim državnim pitanjima, Milosavljević je rekao da "problem ima onaj ko nije spreman za komunikaciju" sa drugim članicama vladajuće koalcije.

Milosavljević je rekao da "ne vidi razlog" da G17 plus napusti Vladu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukoliko DSS u Skupštini podrži rezoluciju SRS i ako ne bude učestvovala u najavljenim razgovorima o najvažnijim državnim pitanjima.

"Dok postoji zajednička volja za ostvarenje svih pet principa na kojima se zasniva koalicioni dogovor, dotle postoji i dovoljno vezivnog tkiva za koaliciju i energije i snage da se obavljaju poslovi u izvršnoj vlasti", rekao je Milosavljević.

On je naveo da je G17 plus osigurala opstanak u vladi voljom građana iskazanom na poslednjim predsedničkim izborima na kojima je pobedio kandidat kojeg je podržala ta stranka.

Milosavljević je naveo i da je G17 plus spremna i za vanredne parlamentarne izbore ukoliko "ne bude drugog izlaza".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.