Izvor: Glas javnosti, 20.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etički prekršaj, a ne stručna greška

BEOGRAD - Inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila je da žena koja je povređena u saobraćajnoj nesreći nije „vraćena sa praga“ Urgentnog centra, već ju je pregledalo više specijalista, a onda je šef dežurne ekipe doneo odluku da se ona u tako lošem stanju vrati u Požarevac - rekao je ministar zdravlja Tomica Milosavljević, komentarišući slučaj povređene trudnice, koju su lekari u kritičnom stanju poslali na put.

Ministar insistira na tome da u ovakvim situacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << treba da reaguju i Lekarska komora i Srpsko lekarsko društvo, kako bi se insistiralo na pojedinačnoj odgovornosti, ali i da bi se poštedeo kritike ceo sistem.

- Važno je napomenuti da nije bilo stručnih prekršaja, ali da je etičkih svakako bilo čim je neko doneo odluku da se žena u komi pošalje na tako dalek put - rekao je ministar Milosavljević, uz napomenu da treba napraviti jasnu razliku između nesavesnog lečenja i lečenja sa neželjenim ishodom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.