Izvor: B92, 18.Feb.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor klinike podneo ostavku

Beograd -- Zoran Krstić podneo ostavku na mesto direktora Univerzitetske dečje klinike posle smrti dečaka D.H. koji je lečen u toj ustanovi.

Ministarstvo zdravlja zatražilo je sudsko-medicinsku obdukciju, saopšteno je danas iz ministarstva. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević postavio je za v.d. direktora klinike docenta dr Milana Đukića, pedijatra te zdravstvene ustanove. Pokrenuta je i procedura vanredne provere kvaliteta stručnog rada.

Hitan inspekcijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadzor obavljen je juče, a o rezultatima provera i daljim postupcima javnost će biti obaveštena, navedeno je u saopštenju.

Nesrećni dečak umro je 15. februara, posle dvomesečne kome u koju je upao nakon gastroskopijskog pregleda obavljenog u toj klinici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.