Vučić: Privatizovaćemo Telekom i deo EPS-a

Izvor: NaDlanu.com, 29.Okt.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Privatizovaćemo Telekom i deo EPS-a

Premijer Srbije u intervjuu za blog Londonske škole ekonomije rekao da se ne mora prodati Elektroprivreeda Srbije, ali da do kraja godine mora da se pronađe privatizacioni savetnik za Telekom Srbija

Sada tražimo investicionog partnera za kompaniju Telekom Srbija, kasnije idemo na otvoreni i transparentni tender, a sasvim je sigurno da nećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << prodavati većinski paket akcija Elektroprivrede Srbije (EPS), ali tražimo investitora zainteresovanog za manjinski paket, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u intervjuu za blog Londonske škole ekonomije rekao da se ne mora prodati EPS, ali do kraja godine mora se pronaći privatizacioni savetnik za Telekom Srbija.

- Mislim da će privatizacioni savetnik, zajedno sa ljudima iz Telekoma, napraviti njpovoljnije uslove – da to bude neko ko se bavi tim poslom, objasnio je Vučić, koji je u ponedeljak održao predavanje na LŠE.

Upitan o slobodi medija u Srbiji i o ukidanju emisije "Utisak nedelje", Vučić je rekao da on nema nikakav problem sa time.

- Porazgovarajte sa nekim iz Evropske unije, pošto je vlasnik te televizije (B92) čovek iz EU. Kakve to veze ima sa mnom? Šta želite da ja uradim po tom pitanju – recite mi pa da vam izađem u susret, rekao je Vučić.

Na pitanje da li smatra da u Srbiji nema nikakvog problema što se tiče slobode medija, Vučić je rekao da ne kaže da nema problema i da neke stvari svakako mogu da budu neuporedivo bolje.

Dešavalo se da je neko u više navrata rušio sajtove, poput Peščanika. To je posao policije i nadležnih organa koji se time bave, rekao je Vučić.

- Dobili smo najbolje moguće medijske zakone i oni sada treba da se primene. Ja neću ni na koji način da se mešam u to. Moj predlog je: uradiću sve što mogu da svi govore protiv mene svakog dana, nemam ništa protiv toga i biće još ubedljivije pobede, rekao je Vučić.

- Šalu na stranu, svaka kritika je dobrodošla i stvarno je dobrodošla. Mislim da je ovo što smo videli na LŠE, gde je 40 odsto publike bilo protiv mene, a 60 odsto za, slika i prilika Srbije. To je slika i prilika demokratske Srbije. Ljudi koji različito misle, po različitim pitanjima, zaključio je premijer.

Izvor: novosti

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.