Vlada ne spušta cenu za Telekom

Izvor: RTS, 07.Apr.2011, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada ne spušta cenu za "Telekom"

Vlada nije spremna da spusti cenu za prodaju "Telekoma" ispod 1,4 milijarde evra, kaže premijer Mirko Cvetković. Rok "Telekomu Austrija" da poboljša ponudu ističe 12. aprila.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada nije spremna da spušta cenu "Telekoma Srbije" ispod 1,4 milijarde evra u pregovorima sa "Telekomom Austrija".

Premijer je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekao da je austrijskom operatoru dat rok i da se još čeka njihovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjašnjavanje.

Svi govore o monopolističkoj poziciji u mobilnoj, a ne u fiksnoj telefoniji, izjavio je premijer i podsetio da će onaj ko kupi "Telekom" imati 98 odsto učešća u fiksnoj telefoniji.

Prema njegovim rečima, monopolistička pozicija se drugačije posmatra u granama gde je potrebna licenca, a drugačije u onima gde je učešće na tržištu slobodno.

"Monopolistička pozicija nije pitanje natpolovične većine, već da li se to veće učešće upotrebljava na način suprotan slobodnom tržištu. Zato postoje regulatorna tela koja treba da zaštite slobodno tržište", naveo je premijer.

"Telekomu Austrija", koji je jedini dostavio ponudu na međunarodnom tenderu za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", dat je rok da poboljša ponudu koji ističe u utorak, 12. aprila.

Austrijanci su na tenderu ponudili 950 miliona evra za kapital i 450 miliona evra za investicije, u naredne tri godine.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.