Vlada: Telekomu Austrija još 15 dana da poboljša ponudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada: Telekomu Austrija još 15 dana da poboljša ponudu

BEOGRAD -

"Telekomu Austrija" ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", odlučila je Vlada Srbije posle mišljenja Radne grupe da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanih tenderom. S druge strane, "Telekom Austrija" je saopštio da će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije", kao što to traži srpska vlada.

Kako je navedeno u saopštenju vladine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kancelarije za saradnju s medijima, na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa Vlade Srbije za prodaju 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" konstatovala je danas da je dostavljena ponuda za kupovinu akcija "Telekoma Srbija" od strane kompanije "Telekom Austrija" nepotpuna, odnosno da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.

U skladu sa ovom analizom, Vlada Srbije zatražila je od "Telekoma Austrija" da dopuni dokumentaciju koju je dostavila prilikom slanja ponude, kao i da finansijski deo ponude prilagodi uslovima koji su propisani tenderom.

Vlada Republike Srbije odredila je da je minimalna cena za 51 odsto akcija "Telekom Srbija" 1,4 milijarde evra.

"Telekom Austrija" ponudio je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, što nije u skladu sa finansijskim uslovima.

Austrijskoj kompaniji ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera, navedeno je u saopštenju.

"Telekom Austrija": Razmotrićemo veću ponudu

"Telekom Austrija" će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije“, kao što to traži srpska vlada, objavljeno je danas posle podne u Beču.

"Grupacija Telekom Austrija će sada detaljno razmotriti zahteve srpske vlade", navedeno je saopštenju.

Vlada Srbije odlučila je ranije danas da "Telekomu Austrija" ostavi rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija".

Na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa Vlade Srbije za prodaju "Telekoma Srbija" konstatovala je da je ponuda koju je dostavila kompanija "Telekom Austrija" nepotpuna, odnosno da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.

"Telekom Austrija" podvlači da je njegova ponuda na tenderu za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", koja je predata 21. marta, "uslovna" i da je, između ostalog, vezana za odobrenje tržišne komisije i ishod pregovora sa Vladom Srbije o određenim "uslovima za povećanje vrednosti".

"Značajan deo preduslova predstavlja ostanak "Vip Mobil" u vlasništvu austrijske grupacije", naglasila je portparol kompanije Elizabet Mates.

"Vip mobil" trenutno u Srbiji drži udeo od 14 do 15 odsto tržišta mobilne telefonije. Telekom Srbija ima udeo od oko 60 odsto.

Nije isključeno da će Vlada Srbije izaći u susret "Telekomu Austrija", a razgovori će svakako biti nastavljeni, najavljuje se u Beču.

"Sve je otvoreno", podvukla je portparol kompanije Mates.

Kovačević: Vlada kupuje vreme

Ekonomista Milan Kovačević izjavio je danas da vlada odlukom da Telekomu Austrija da rok od 15 dana da poboljša ponudu za Telekom Srbija kupuje vreme kako bi smislila šta dalje da radi.

"Vladi je bitno da proda Telekom zbog budžetskog deficita i njegovog finansiranja. Ovo je dovršetak nespretnog pokušaja da se proda Telekom. Nije uobičajeno da se kompaniji koja se jedina javila na tender i koja nije zadovoljila osnovne uslove nude pregovori", rekao je Kovačević agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, ako bi se i došlo do poboljšanja ponude na nivo koji traži vlada, to bi bila krupna greška, jer bi svi drugi eventualni ponuđači bili izigrani.

"Jer, da su znali da se ne mora ponuditi više od 1,4 milijardi evra verovatno bi bilo još ponuđača", rekao je on.

Tender za prodaju Telekoma je raspisan 20. oktobra 2010. godine i završen 21. marta ove godine i tog dana je stigla samo jedna ponude "Telekoma Austrije".
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada: Finansijska ponuda "Telekoma Austrija" nedovoljna

Izvor: Blic, 29.Mar.2011

Na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa Vlade Republike Srbije za prodaju 51% akcija „Telekoma Srbija“ konstatovala je da je dostavljena ponuda za kupovinu akcija „Telekoma Srbija“ od strane kompanije „Telekom Austrija“ nepotpuna, odnosno da finansijski deo...

Nastavak na Blic...

Novi rok za prodaju "Telekoma"

Izvor: RTS, 29.Mar.2011

"Telekomu Austrija" ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", odlučila je Vlada Srbije...Vlada Srbije donela je odluku da "Telekomu Austrija" ostavi još 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu...

Nastavak na RTS...

Vlada traži da Telekom Austrije poveća ponudu

Izvor: Beta, 29.Mar.2011

BEOGRAD, 29. marta 2011. (Beta) - Vlada Srbije zatražila je u utorak od Telekoma Austrija da poveća ponudjenu cenu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbije, kako bi odgovarala uslovima tendera...Kompanija Telekom Austrija ponudila je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije,...

Nastavak na Beta...

Austrijancima rok za bolju ponudu

Izvor: NaDlanu.com, 29.Mar.2011

BEOGRAD, 29. mart 2011. (FoNet) - Radna grupa Vlade Srbije za prodaju 51 odsto akcija "Telekoma" konstatovala je da ponuda koju je dostavila kompanija "Telekom Austrija" ne odgovara uslovima propisanim tenderom. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Vlada dala Telekomu Austrija 15 dana da poboljša ponudu

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011

Telekomu Austrija" ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija..Kako je navedeno u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima, na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa Vlade...

Nastavak na Studio B...

Telekom Austrija bi mogao da izađe sa boljom ponudom

Izvor: Blic, 29.Mar.2011

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vuk Đoković izjavio je danas da "postoje određene indikacije" da "Telekom Austrije" može da poboljša svoju finansijsku ponudu na tenderu za prodaju Telekoma Srbije, zbog čega mu je produžen rok za 15 dana da dostavi poboljšanu ponudu. ..Radna grupa za...

Nastavak na Blic...

'Telekom Austrija' spreman da razmotri veću ponudu

Izvor: SrbijaNet.rs, 29.Mar.2011

"Telekom Austrija" će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije“, kao što to traži srpska vlada, objavljeno je danas posle podne u Beču. "Grupacija Telekom Austrija će sada detaljno razmotriti zahteve srpske vlade“, navedeno je saopštenju.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Telekom Austrija će razmotriti veću ponudu

Izvor: Mondo, 29.Mar.2011

"Telekom Austrija" će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije", kao što to traži srpska vlada, objavljeno je danas posle podne u Beču.

Nastavak na Mondo...

Dodatni rok za Telekom

Izvor: RTV Pink, 29.Mar.2011

. . . "Telekomu Austrija" ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", odlučila je Vlada Srbije posle mišljenja Radne grupe da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanih tenderom.

Nastavak na RTV Pink...

Novi rok za prodaju "Telekoma"

Izvor: S media, 29.Mar.2011

"Telekomu Austrija" ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", odlučila je Vlada Srbije posle mišljenja Radne grupe da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanih tenderom. ..Kako je navedeno u...

Nastavak na S media...

Telekomu Austrija rok da dopuni ponudu za Telekom

Izvor: 24sata, 30.Mar.2011, 03:41

Vlada Srbije donela je odluku da Telekomu Austrija ostavi još 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma Srbija. Telekom Austrija, je saopštio da će analizirati zahtev vlade da poveća ponuđenu cenu.

Nastavak na 24sata...

Popravni za Telekom

Izvor: Capital.ba, 30.Mar.2011

BEOGRAD, Država definitivno ne odustaje od prodaje „Telekoma Srbija“. Vlada je u utorak, na osnovu analize svoje radne grupe, „Telekomu Austrije“ dala rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i „popravi“ finansijsku ponudu. Vlada je na ime cijene za 51 odsto akcija srpskog „Telekoma“ tražila...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.