Telekom Austrija bi mogao da izađe sa boljom ponudom

Izvor: Blic, 29.Mar.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Austrija bi mogao da izađe sa boljom ponudom

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vuk Đoković izjavio je danas da "postoje određene indikacije" da "Telekom Austrije" može da poboljša svoju finansijsku ponudu na tenderu za prodaju Telekoma Srbije, zbog čega mu je produžen rok za 15 dana da dostavi poboljšanu ponudu.

Radna grupa za sprovođenje tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbije", odlučila je da "Telekomu Austrije" dostavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dopis u kome će zahtevati da u roku od 15 dana ta austrijska kompanija popravi svoju ponudu u finansijskom delu, rekao je Đoković, koji je predsednik tog tela.

To konkretno znači da 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija" može biti prodato po minimalnoj ceni od 1,4 milijarde evra, što je i propisano na osnovu odluke Vlade Srbije, objasnio je Đoković i podsetio da je "Telekom Austrije" dostavio ponudu od 950 miliona evra u novcu za kapital "Telekoma Srbije" i 450 miliona evra za investicije.

- Ako poprave svoju finansijsku ponudu i daju minimalnu cenu ili preko nje, doći će do prodaje "Telekoma Srbije" - u suprotnom će se proces okončati - rekao je državni sekretar.

Odgovarajući na pitanje koliko je realno da "Telekom Austrija" u narednih 15 dana poboljša svoju finansijsku ponudu, Đoković je rekao da "postoje određene indikacije" da "Telekom Austrije" može da poboljša svoju ponudu i ukazao da je zbog toga Radna grupa i donela odluku da se austrijskoj telekomunikacionoj kompaniji produži rok za poboljsasnje finansijske ponude za 15 dana.

Povezane vesti: Radna grupa danas odlučuje o ponudi "Telekoma Austrija" Austrijanci ne bi mogli da zadrže i VIP i Telekom Jedinu ponudu za srpski "Telekom" dostavio "Telekom Austrija" Od „Telekoma“ po 80 evra Đoković: Očekujemo četiri ponude za Telekom Srbije
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.