Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2020, 14:49

Tepić: Telekom Srbija je "pojeo sam sebe" zahvaljujući partijskoj upravi

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je danas da je kompaniji Telekom Srbija obezvređena vrednost i da je dovedena u predstečajno stanje zahvaljujući štetnoj i partijskoj upravi Srpske napredne stranke (SNS).

"Telekom je pojeo sam sebe uz bratijsku upravu SNS-a u cilju da se uspostavi monopol nad >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << medijima u Srbiji i da se telekomunikaciona mreža, koja je vlasništvo svih građana Srbije, apsolutno iskontoliše, da bi se održavao rejting Aleksandra Vučića", kazala je Tepić na konferenciji ispred zgrade Telekoma Srbije u Beogradu.

Prema njenim rečima uprava Telekoma krije izveštaje i transakcije koji treba da budu javno dostupni.

"Oni lažu kada kažu da je vrednost kompanije četiri milijarde evra, takođe nije istina da uprava ne mora da obaveštava javnost o poslovanju jer se radi o akcionarskom društvu", istakla je Tepić.

Ona je zatražila da se hitno osnuje nezavisna stručna komisija koja bi obavila nadzor nad poslovanjem Telekoma Srbija, kao i da se javno čuje izveštaj državnog revizora o poslovanju kompanije.

Tepić je kao "najproblematičniju transakciju" ocenila kupovinu Kopernikusa. Kako je podsetila, Telekom je za 200 miliona evra kupio Kopernikus, da bi potom taj kablovski operater kupio televizije Prva i B92.

"Vlasnik Kopernikusa je Srđan Milivojević, brat visokog funkcionera člana SNS-a koji je i kandidat za gradonačelnika Niša, koji su kupili ove dve televizije, a da građani o tome ništa ne znaju", istakla je ona.

Tepić je navela i da su najviši funkcioneri u Telekomu upravo članovi SNS-a, Milan Božić i Jana Ljubičić koja je, kako je rekla, davala podršku Milutinu Jeličići Jutki u Brusu.

Ona je takođe rekla i da su obaveze Telekoma prema bankama i zaduženja za 2019. godinu iznosila 1,1 milijardu evra, tri puta veše nego u 2017. kada su iznosila 396 miliona evra.

Tepić je zahtevala i odgovor na pitanje "koja je uloga Vladimira Lučića, navodnog 'direktora iz senke' Telekoma koji je glavni strateg za sve manipulatorkse transakcije ove kompanije, kao i zašto se manjinski akcionari ne obaveštavaju o postupanjima uprave Telekoma".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tepić: Telekom Srbija je `pojeo sam sebe` zahvaljujući partijskoj upravi

Izvor: Beta Video, 05.Avg.2020

BEOGRAD - Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je danas da je kompaniji Telekom Srbija obezvredjena vrednost i da je dovedena u predstečajno stanje zahvaljujući štetnoj i partijskoj upravi Srpske napredne stranke (SNS). (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.