Telekom, Telenor i Vip otkupili dokumentaciju za frekvencije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Okt.2015, 07:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom, Telenor i Vip otkupili dokumentaciju za frekvencije

BEOGRAD – Telekom Srbije, Telenor i Vip otkupili su konkursnu dokumentaciju za učešće u postupku javnog nadmetanja za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija u opsegu 791-821/832-862 MHz koje će operatori koristiti za dalje unapređivanje mobilne telefonije 4. generacije, saopštila je Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge

Nakon što je u junu ove godine uspešno >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << okončan proces prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala, oslobođen je deo spektra koji su emiteri ranije koristili za analogno emitovanje.

Taj deo spektra, takozvana „digitalna dividenda“, ponuđen je operatorima elektronskih komunikacija, navedeno je u saopštenju.

Nakon isteka roka predviđenog za otkup konkursne dokumentacije, pozivu za učešće u postupku javnog nadmetanja odazvali su se svi operatori mobilne telefonije koji svoje usluge pružaju u Srbiji.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge će sprovesti postupak javnog nadmetanja saglasno svojim ovlašćenjima i u skladu sa Pravilnikom o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija po sprovedenom postupku javnog nadmetanja u radio-frekvencijskim opsezima 791-821/832-862 MHz koji je donelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dodaje se u saopštenju RATEL-a.

Izvor: Tanjug

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Tanjug niko neće ni za upola jeftinije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Okt.2015, 07:21

BEOGRAD – Za kupovinu Tanjuga ni na drugom pozivu nije stigla ni jedna ponuda, pa je postupak prodaje proglašen neuspešnim, saopštila je Agencija za privatizaciju..I prethodni poziv za prodaju kapitala Tanjuga bio je neuspšan, jer nije bilo ponuda zainteresovanih kupaca, a početna cena je bila...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.