Telekom Kosova ukinuo pozivni broj +381 u fiksnoj telefoniji

Izvor: N1 televizija, 24.Mar.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Kosova ukinuo pozivni broj +381 u fiksnoj telefoniji

Kosovska državna telekomunikaciona kompanija objavila je da je prestala da koristi međunarodni pozivni broj +381 Srbije za pozive u fiksnoj telefoniji i umesto toga će koristiti novi broj, prenosi Hina.

Mera je uvedena dve godine nakon što se Srbija, koja ne priznaje nezavisnost bivše pokrajine proglašene 2008. godine, složila da Priština ima svoj međunarodni telefonski broj.

"Od 24. marta broj +381 ne može se više koristiti. Sada morate koristiti broj +383. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Molimo vas da obavestite svoje kolege i prijatelje", napisao je Telekom Kosovo u SMS poruci svojim klijentima.

Kosovo je do sada koristilo i pozivne brojeve Monaka (+377) i Slovenije (+386).

Mobilni operatori će takođe promeniti pozivni broj sledećih meseci.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev rekao je pre nekoliko dana da nisu tačne tvrdnje o ukidanju pozivnog broja +381 za korisnike na Kosovu i Metohiji.

"Priština, kao i obično, namerno pogrešnim interpretacijama sporazuma o telekomunikacijama nastoji da stvori zabunu i nespokoj kod srpske populacije u pokrajini", navedeno je u pisanoj izjavi Kozareva.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Telekom Kosova ukinuo pozivni broj +381 u fiksnoj telefoniji

Izvor: Danas, 25.Mar.2018, 00:45

Kosovska državna telekomunikaciona kompanija objavila je da je prestala da koristi međunarodni pozivni broj +381 Srbije za pozive u fiksnoj telefoniji i umesto toga će koristiti novi broj, prenosi Hina. Članak Telekom Kosova ukinuo pozivni broj +381 u fiksnoj telefoniji se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.