Radna grupa preporučila Vladi da ne prihvati ponudu Telekoma Austrija

Izvor: Blic, 04.Maj.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa preporučila Vladi da ne prihvati ponudu Telekoma Austrija

BEOGRAD - Radna grupa za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbija razmotrila je današnju popravljenu ponudu kompanije Telekom Austrija i odlučila da Vladi da preporuku da ne prihvati ovu ponudu.

Telekom Austrija poslao je danas poboljšanu ponudu za kupovinu 51 odsto akcija Telekoma Srbija, ponudivši 1,1 milijardu evra umesto prvobitnih 950 miliona.

Radna grupa za prodaju Telekoma danas u 15 sati treba da odluči o ponudi, a državni zvaničnici su više puta isticali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da Telekom neće biti prodat ispod minimalne cene od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija.

Kako se navodi u saopštenju Telekoma Austrija koji je u Srbiji vlasnik mobilnog operatera Vip mobajl, iz poboljšane ponude za većinski udeo u Telekomu Srbija isključena je ranija obaveza investiranja.

Prvobitna ponuda Telekoma Austrija dostavljena 21. marta, obuhvatala je cenu od 800 do 950 miliona evra za 51 odsto akcija Telekoma Srbija i kapitalna ulaganja od 450 miliona evra za tri godine.

Kako se ističe, poboljšana ponuda je uslovna i, kao i prvobitna, zavisi od odobrenja Komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji o koncentraciji na tržištu i dogovora o strukturi troškova Telekoma Srbije u određenom periodu.

Sastanak Radne grupe Vlade Srbije za prodaju Telekoma trebalo bi da počne danas u 15.00 sati.

Povezane vesti: VIP ključ dogovora za prodaju Telekoma Pregovori o mreži VIP odlažu konačan dogovor o Telekomu Prodato 30 odsto Telekoma za 840 miliona evra? Austrijanci kupuju Telekom, Nemcima prodaju VIP mrežu Matić: Država pregovara sa "Telekomom Austrija"
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.