Pritisci na Telekom Srbija od strane Kurtijeve administracije se nastavljaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2023, 21:04

Pritisci na Telekom Srbija od strane Kurtijeve administracije se nastavljaju

Važno saopštenje Telekoma.

Povodom najnovijih pritisaka administracije premijera lažne države Kosovo Aljbina Kurtija, Telekom Srbija izašao je sa saopštenjem za javnost.

Saopštenje Telekoma prenosimo u celosti:

- Povodom današnje odluke Kosovske agencije za zaštitu konkurencije (AKK) o kazni za MTS d.o.o., >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << želimo da izrazimo našu zabrinutost u vezi sa ovim postupkom nadležnog organa.

Smatramo da je ova odluka doneta na osnovu netačnih i paušalnih informacija kao i nedovoljnog razumevanja specifičnosti situacije.

U vezi s tim, važno je da naglasimo da MTS d.o.o. nije bio dužan da prijavi četiri koncentracije u periodu između 2019. i 2021. godine koja se tiču akvizicije kablovskih operatora VGN NET, Lika, Impuls i Herc International, budući da nisu ispunjeni zakonski uslovi za obaveznu prijavu

– a to znači da ove akvizicije nisu dostigle zakonske pragove koji bi opravdali takvu obavezu. Pored toga, napominjemo da je AKK nepravilno izračunao iznos kazne, zasnovan na nerealnim povećanjima prihoda MTS d.o.o. u određenim godinama. Smatramo da je ovakav pristup nesrazmeran, neprimeren i nije u skladu sa stvarnim finansijskim stanjem kompanije.

MTS d.o.o. će svakako iskoristiti svoje zakonsko pravo i pokrenuti pravni postupak i podneti žalbu Upravnom odeljenju Privrednog suda u Prištini u narednih 30 dana koliki je rok od dana donošenja odluke AKK-a, odnosno do 19. januara 2024. godine. Takođe, MTS d.o.o. će iskoristiti i svoje zakonsko pravo i podneti zahtev za odlaganje izvršenja odluke do konačne sudske odluke. Uz zahtev, biće priloženi i odgovarajući dokazi o podnetoj žalbi. MTS d.o.o. ostaje posvećen poštovanju zakona i radu u skladu sa najvišim standardima poslovanja, kao što je i praksa od samog početka 2015. godine kada je kompanija osnovana u skladu sa Briselskim sporazumom. Shodno tome, verujemo da ćemo uz podršku međunarodne zajednice uspeti da se izborimo za istinu i da ćemo sudskim putem uspeti da poništimo ovu neosnovanu odluku - navodi se u saopštenju Telekoma

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.