Izvor: RTS, 05.Apr.2021, 15:59

Poštanska pripaja MTS Banku, "Telekom" suvlasnik Poštanske

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je tržišnu koncentraciju koja nastaje pripajanjem MTS Banke - "Banci Poštanska štedionica", objavljeno je na internet stranici Komisije.
Republika Srbija poseduje 79 odsto akcija Poštanske štedionice, a manjinski akcionari su Pošta Srbije, republički fond PIO i Fond za razvoj.
 
MTS Banka je od 2014. godine u vlasništvu "Telekoma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije".
Posle pripajanja, MTS Banka će bez postupka likvidacije prestati da postoji kao nezavisan učesnik na tržištu, a "Telekom Srbija" će u Poštanskoj štedionici imati manjinski nekontrolni udeo od 10,08 procenata.
Ostali akcionari Poštanske biće Republika Srbija sa 71,05 procenata akcija i Pošta Srbije sa 17,94 procenata.
Komisija za zaštitu konkurencije je zaključila da zajednički tržišni udeo dve banke iznosi 6,2 odsto, te da ovakva koncentracija na tržištu pružanja svih bankarskih usluga na teritoriji Srbije neće imati negativne efekte na konkurenciju.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odobreno: Poštanska štedionica pripaja MTS Banku, Telekom suvlasnik Poštanske

Izvor: B92, 05.Apr.2021

Beograd -- Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je tržišnu koncentraciju koja nastaje pripajanjem MTS Banke Banci Poštanska štedionica, navedeno je iz Komisije...Republika Srbija poseduje 79 odsto akcija Poštanske štedionice, a manjinski akcionari su Pošta Srbije, republički fond PIO i...

Nastavak na B92...

Telekom postaje suvlasnik Poštanske štedionice

Izvor: Beta, 06.Apr.2021, 10:09

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Poštanskoj štedionici da pripoji MTS banku koja je u vlasništvu Telekoma Srbija.Posle tog pripajanja Republika Srbija imaće u Poštanskoj štedionici udeo od 71,05 odsto, Pošta Srbije biće vlasnik 17,94 odsto akcija, a Telekom Srbija će raspolagati...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.