OCENA O PONUDI TELEKOM AUSTRIJE U PONDELJAK

Izvor: Kurir, 27.Mar.2011, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OCENA O PONUDI TELEKOM AUSTRIJE U PONDELJAK

BEOGRAD- Ocena jedine ponude za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije koju je dao Telekom Austrija biće objavljena u ponedeljak.

Premijer Srbije Mirko Cvetković u petak je negirao pisanje medija da su počeli pregovori sa Telekomom Austrija o prodaji srpskog Telekoma, po ceni koja je veća od zvanične ponude austrijske kompanije.

Ponuda Telekoma Austrija stigla je 21. marta, 15 minuta pre zatvaranja tendera, a ta kompanija je ponudila cenu od 950 miliona evra >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za 51 odsto kapitala i 450 miliona za investicije.

Uslovima tendera predviđena je minimalna cena od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija Telekoma Srbije. Vlada Srbije prodaje 31 odsto akcija Telekoma Srbije, a grčki OTE je bio spreman da po utvrđenoj minimalnoj ceni proda svih 20 odsto akcija koje poseduje u srpskoj telekomunikacionoj kompaniji.

Privatizacioni savetnik Vlade Srbije u prodaji Telekoma, Siti grupa, predlaže pregovore sa Telekom Austrija, pod uslovom da je zainteresovani kupac spreman da poboljša ponudu.

U Komisiji za zaštitu konkurencije rečeno je da se u kratkom roku ne može očekivati rešenje te institucije na zahtev Telekoma Austrija da proceni da li bi preuzimanje Telekoma Srbije bilo dozvoljena koncentracija.

Telekom Austrija je u Srbiji vlasnik Vip mobajla i Komisija procenjuje da li bi ta kompanija stekla monopol na srpskom tržištu u mobilnoj i fikasnoj telefoniji ako bi postala većinski vlasnik Telekoma Srbija.

Komisija je odobila zahtev Telekoma Austrija da se izjašnjava po hitnom postupku i objavila da će rešenje doneti u zakonskom roku, koji ističe sredinom maja.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ponedeljak ocena o ponudi Telekoma Austrije

Izvor: Beta, 27.Mar.2011

BEOGRAD, 27. marta 2011. (Beta) - Ocena jedine ponude za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije koju je dao Telekom Austrija biće objavljena u ponedeljak...Premijer Srbije Mirko Cvetkovih u petak je negirao pisanje medija da su počeli pregovori sa Telekomom Austrija o prodaji srpskog Telekoma, po...

Nastavak na Beta...

Sutra ocena o ponudi Telekoma Austrije

Izvor: Studio B, 27.Mar.2011

Ocena jedine ponude za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije koju je dao Telekom Austrija biće objavljena sutra...Premijer Srbije Mirko Cvetkovih u petak je negirao pisanje medija da su počeli pregovori sa Telekomom Austrija o prodaji srpskog Telekoma, po ceni koja je veća od zvanične ponude...

Nastavak na Studio B...

O ponudi "Telekoma Austrije" u ponedeljak

Izvor: Glas javnosti, 28.Mar.2011, 07:31

BEOGRAD - Ocena jedine ponude za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije koju je dao Telekom Austrija biće objavljena u ponedeljak...Premijer Srbije Mirko Cvetković u petak je negirao pisanje medija da su počeli pregovori sa Telekomom Austrija o prodaji srpskog Telekoma, po ceni koja je veća od...

Nastavak na Glas javnosti...

Danas ocena o ponudi Telekoma Austrije

Izvor: Mondo, 28.Mar.2011

Vlada Srbije danas će odlučiti o jedinoj ponudi za kupovinu 51 odsto kapitala Telekoma Srbije koju je dostavio Telekom Austrija.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.