OBRT - Grobar dao šansu Zvezdi da izbegne CSKA!

Izvor: Sportske.net, 01.Apr.2016, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRT - 'Grobar' dao šansu Zvezdi da izbegne CSKA!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u četvrtfinale Evrolige kao četvrti iz grupe "E", ali je trojka Davisa Bertansa probudila nadu da crveno-beli mogu da zaobiđu CSKA u plej-ofu!

Aktuelni šampion Srbije u četvrtak je propustio priliku da savlada Darušafaku i overi plasman u četvrtfinale Evrolige, ali je slavlje odloženo za dvadesetak sati jer je Fenerbahče savladao Anadolu Efes.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Kumovski okršaj pripao je Željku Obradoviću čija je ekipa eliminisala tim Dušana Ivkovića iz daljeg toka Evrolige, a samim tim je Crvena zvezda Telekom overila plasman u TOP 8!

Ono što sada najviše interesuje navijače srpskog šampiona jeste sa koje će pozicije Crvena zvezda Telekom ići u plej-of fazu elitnog takmičenja i ko će joj biti rival u četvrtfinalu.

Rezultati večerašnjih mečeva nagoveštavali su da će šampion Srbije ukrstiti sa moskovskim CSKA u četvrtfinalu, što je još uvek u opticaju, ali je trojka Davisa Bertansa otvorila nove opcije za Crvenu zvezdu Telekom.

Na početku možemo da konstatujemo da Crvena zvezda Telekom u četvrtfinale odlazi kao ČETVRTOPLASIRANA ekipa iz grupe "E", pošto je Panatinaikos savladao Cedevitu i umakao crveno-belima na dve pobede razlike kolo pre kraja!

Dakle, od izabranika Dejana Radonjića više ne zavisi ništa i samo konačan rasplet u grupi "F" daje odogovor na pitanje ko će biti rival Crvene zvezde Telekom u četvrtfinalu Evrolige.

Laboral Kuća je trojkom bivšeg košarkaša Partizana Davisa Bertansa na četiri sekunde pre kraja meča savladala Real Madrid i izjednačila se sa moskovskim CSKA po broju pobeda i poraza kolo pre kraja (9-4).

Moskovljani imaju bolji skor u međusobnim duelima i ukoliko slave u poslednjem kolu biće prvi u grupi "F" i igraće protiv Crvene zvezde Telekom, ali...

Ekipa CSKA naredne nedelje gostuje Olimpijakosu što znači da ima mnogo teži zadatak od Laboral Kuće koja ide u goste Borse Basketsu. Ukoliko Olimpijakos savlada CSKA, a Laboral Kuća dobije Brose, protivnik Crvene zvezde Telekom u četvrtfinalu biće španski sastav!



Zvezda će igrati protiv CSKA ukoliko:


- CSKA savlada Olimpijakos, bez obzira na rezultat meča u Bambergu

- CSKA izgubi od Olimpijakosa, ali Brose pobedi Laboral Kuću

Zvezda će igrati protiv Laboral Kuće ukoliko:

- CSKA izgubi od Olimpijakosa a Laboral Kuća savlada Brose

Stvari su dakle više nego jasne, "Delije" će naredne nedelje gledati ka Pireju i Bambergu i čekati pomoć crveno-bele braće i trijumf Baskijaca u Nemačkoj!
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.