Šok u Areni – Zvezda Top 8 traži u Zagrebu

Izvor: Press, 01.Apr.2016, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok u Areni – Zvezda Top 8 traži u Zagrebu

Crvena zvezda poražena je od Darušafake 80:61 pred 18.000 navijača u Kombank areni u meču 13. kola grupe E Top 16 faze Evrolige.
foto: b92.net
Srpski i regionalni šampion tako je propustio priliku da se kolo pre kraja plasira u Top 8 fazu elitnog takmičenja, a novu priliku za istorijski uspeh imaće protiv Cedevite u Zagrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << narednog petka.
Crveno-beli sada imaju sedam pobeda i šest poraza, a dalje mogu i u slučaju da prvoplasirani Fenerbahče u petak savlada Anadolu Efes kod kuće. S druge strane, Darušafaka, koja je bez šansi za prolaz ostala još pre nekoliko kola, zauzima šesto mesto sa četiri trijumfa i devet neuspeha. 

Velika šansa, očekivanja i pritisak uticali su na ekipu Dejana Radonjića, koja je ipak nekako uspevala da se izbori sa okolnostima i čuva pozitivan rezultat na svojoj strani. Gosti su na poluvreme otišli sa poenom prednosti, ali je Zvezda energičnom igrom i serijom u nastavku stigla do preokreta. 

Međutim, taman kada se činilo da će crveno-beli prelomiti susret u svoju korist, preveliki broj izgubljenih lopti, neorganizovana igra u napadu, promašena slobodna bacanja i ogroman broj grešaka učinili su svoje. Rasterećena Darušafaka je od finiša treće deonice, pa praktično sve do kraja susreta, napravila seriju 37:13 i potpuno zasluženo upisala ubedljiv trijumf.Najbolji kod domaćina bio je Kvinsi Miler sa 18 poena (5/7 za dva, 2/6 za tri) i sedam skokova, ali i četiri izgubljene lopte. Njega je ispratio samo Nemanja Dangubić sa 14 poena (2/2 za dva, 3/4 za tri). 

Vasilije Micić, Marko Gudurić i Majk Cirbes ubacili su po sedam poena, a Vladimir Štimac četiri. 

S druge strane, u redovima turskog predstavnika najbolje se istakao Skot Vilbekin sa 19 poena (3/5 za dva, 4/7 za tri), pet asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte. Odličan je bio i Džamon Gordon sa 14 poena (2/3 za dva, 3/3 za tri) i šest uspešnih dodavanja. 

Dvocifren je bio i Milko Bjelica sa 13 poena i šest skokova, Markus Sloter zabeležio je devet, a Furkan Aldemir šest. 

Zvezda će šansu za prvi plasma među osam najboljih klubova Evrope u klupskoj istoriji tražiti u zagrepačkom Domu sportova, dok će se Darušaka od elitnog takmičenja oprostiti toako što će ugostiti Lokomotivu Kubanj.






Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igrači sastančili 45 minuta posle poraza

Izvor: Press, 01.Apr.2016

Košarkaši Crvene zvezde održali su timski sastanak koji je trajao više od 45 minuta posle poraza od Darušafake u Kombank areni. . foto: b92.net. Zvezda je poražena od Darušafake 80:61 pred 18.000 navijača našoj najvećoj...

Nastavak na Press...

Do fajnal-fora preko svog navijača Tea!

Izvor: Sportske.net, 01.Apr.2016

Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u četvrtfinale Evrolige posle trijumfa koji je Fenerbahče ostvario u duelu sa Anadolu Efesom, a već se nazire i rival sa kojim će se crveno-beli boriti za fajnal-for...Aktuelni šampion Srbije u četvrtak je propustio priliku da savlada Darušafaku...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.