Na proleće počinje uvođenje 4G tehnologije

Izvor: GdeInvestirati.com, 20.Feb.2015, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na proleće počinje uvođenje 4G tehnologije

BEOGRAD - Sva tri srpska mobilna operatera, Telekom Srbije, Telenor i Vip Mobile, dobili su danas frekvencije koje omogućavaju uvođenje četvrte generacije (4G) mobilne telefonije.

Te tri kompanije su na javnpoj aukciji u Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel) kupile pravo korišćenja po dva radiofrekvencijska bloka po ceni od 3,5 miliona evra po bloku, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << ukupno 21 milion evra koji će biti uplaćeni u budžet Srbije.

Ponude mobilnih operatera otvorene su 9. februara, nakon čega ih je pregledala Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja, koja je utvrdila je da su svi ponuđači imali ispravne finansijske ponude.

Ratel je izdao tri pojedinačne dozvole za korišćenje po dva bloka radio-frekvencija u opsegu 1710-1785/1805-1880 MHz, na 10 godina, a taj period može da bude produžen za još dve godine.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Svetska premijera usluge prenosa razgovora putem LTE tehnologije (Voice over LTE) u potpuno virtualizovanom okruženju Vip mreže

Izvor: Beta OMS, 20.Feb.2015

Vip mobile spreman za komercijalno uvođenje 4G mreže i već testira napredne servise koji će biti dostupni u bliskoj budućnosti Beograd, 20. februar, 2015. – Vip mobile je jedan od prvih operatera u svetu koji je uspešno testirao i demonstrirao uslugu poziva preko LTE tehnologije (VoLTE) u virtualizovanoj...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.