DOSTAVLJANJE PONUDA ZA TELEKOM DO PONOĆI

Izvor: Kurir, 21.Mar.2011, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOSTAVLJANJE PONUDA ZA "TELEKOM" DO PONOĆI

BEOGRAD - U ponoć ističe rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", za koji je Vlada Srbije odredila minimalnu cenu od 1,4 milijarde evra, prenosi RTS.

Potencijalni kupci su ranije obavešteni da će Vlada Srbije prodati 31 odsto kapitala uz 20 odsto akcija grčkog OTE-a, koliko ta kompanija od ranije poseduje u "Telekomu Srbija".

Reprezentativni sindikati "Telekoma Srbije" su se u Beogradu usprotivili prodaji tog javnog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i istakli zahtev da se podele besplatne akcije građanima i zaposlenima.

Tender za prodaju 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" raspisan je 20. oktobra prošle godine.

Tendersku dokumentaciju za preuzimanje dela kapitala "Telekoma Srbija" do sada su otkupile kompanije "Dojče telekom", "Telekom Austrija", "Amerika mobil", "Veder investment", "Turksel", "Vimpelkom" i "Frans telekom" koji je, međuvremenu, odustao od učešća na tenderu.

Procedura predviđa da, ukoliko na tenderu bude više od jedne ponude, većinski vlasnik "Telekoma Srbije" bude ona kompanija koja na aukciji, desetak dana posle zatvaranja tendera, ponudi najveću cenu za 51 odsto kapitala.

Na zahtev "Telekoma Austrije", Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji pokrenula je proces ispitivanja da li bi ta kompanija, vlasnik mobilnog opreratera "Vip mobajla", ispunjavala uslove o dozvoljenoj koncentraciji na tržištu nakon preuzimanja 51 odsto akcija "Telekoma Srbije".

Prema zvaničnim podacima kompanije, "Telekom Srbije" poseduje "Telekom Srpske" u Bosni i Hercegovini i kompaniju "M:tel" u Crnoj Gori, tako da će kupac morati da dobije dozvole i od nadležnih antimonopolskih institucija i u tim susednim državama.

U vlasničkoj strukturi, država Srbija trenutno ima većinski udeo od 80 odsto akcija u "Telekomu Srbije", dok OTE, u kojem "Dojče telekom" poseduje 30 odsto akcija, ima 20 odsto deonica srpske telekomunikacione kompanije.

"Telekom Srbije" je u 2009. godini ostvario profit od 13,3 milijarde dinara i po tome je bio kompanija sa najvećom neto dobiti na tržištu naše zemlje.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Besplatne akcije

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ističe rok za Telekom

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2011

BEOGRAD - U ponoć ističe rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju 51 % kapitala Telekoma Srbija, za koji je vlada odredila minimalnu cenu od 1,4 milijarde evra.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Ponude za "Telekom" do 14 časova

Izvor: RTS, 21.Mar.2011

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija", za koji je vlada odredila minimalnu cenu od 1,4 milijarde evra, ističe danas u 14 časova, saopštilo je Ministarstvo finansija...U 14 časova ističe rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za prodaju 51 odsto...

Nastavak na RTS...

Mogu li Austrijanci do Telekoma

Izvor: B92, 22.Mar.2011, 08:20

Beograd -- Vlada ima rok do ponedeljka da se izjasni o ponudi Austrijanaca za "Telekom". Moguće je da će zbog niske cene ponuda biti odbijena...Sudbina "Telekoma Srbije" biće poznata do ponedeljka kada ističe zakonski rok da se Vlada izjasni o jedinoj ponudi koja je pristigla na tender za 51 odsto...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.