CVETKOVIĆ: VERUJEM DA ĆE STIĆI NOVA PONUDA TELEKOMA

Izvor: Kurir, 12.Apr.2011, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CVETKOVIĆ: VERUJEM DA ĆE STIĆI NOVA PONUDA TELEKOMA

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da još nije stigla nova ponuda Telekoma Austrija za kupovinu Telekoma Srbija, ali da veruje da će stići u roku, koji danas ističe.

"Moguća su tri ishoda u slučaju prodaje Telekoma Srbije", rekao je Cvetković novinarima na skupu povodoma obeležavanja Dana konkurencije.

On je objasnio da je moguće da Telekom Austrija poboljša ponudu i ponudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << cenu od 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala Telekoma Srbije, što je bio minimalni uslov na tenderu za prodaju te kompanije, i ponuda bi u tom slučaju bila prihvaćena.

U početnoj ponudi Telekom Austrija, koji je bio jedini ponuđač, ponudio je cenu od 950 miliona evra i 450 miliona evra za investicije.

Druga mogućnost je, kako je naveo Cvetković, da austrijski Telekom ne poboljša ponudi, što bi značilo da se obustavlja postupak prodaje Telekoma Srbija.

"U slučaju da austrijski Telekom poboljša ponudu, ali nedovoljno, otvoriće se formalni pregovori sa ciljem da se vidi da li će se postići utvrđena minimalna cena", rekao je Cvetković.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.